Terrassa

Terrassa commemora les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

L’acte ha comptat amb un minut de silenci, la interpretació de la soprano Maria Teresa Vert i una ofrena floral

Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista / Nebridi Aróztegui

Aquest diumenge 15 d’octubre, la tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, Meritxell Lluís, acompanyada de portaveus dels Grups Municipals i altres membres de la Corporació Local, ha presidit l’acte institucional de celebració del Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista i del 83è aniversari de l’afusellament del president Companys.

L’acte ha estat conduït per la tinenta d’alcalde, que ha destacat que “és obligació nostra fer aquest acte commemoratiu pels que van patir la guerra, la dictadura i les seves conseqüències, pels qui van treballar per rescabalar les institucions democràtiques”. Terrassa i la seva ciutadania va patir de primera mà la Guerra Civil Espanyola i les seves conseqüències, i la ciutat va viure una important repressió durant la dictadura franquista. És per aquest motiu que, aquest 15 d’octubre, Terrassa ha celebrat aquest homenatge com a signe de “respecte i compromís”.

Meritxell Lluís ha assegurat que “la recuperació de la memòria històrica és essencial perquè entre altres coses, contribueix a fomentar valors ètics i morals de defensa de la convivència cívica i social, dels drets i de les llibertats, i permet ser conscient del treball de moltes persones, entitats i institucions per aconseguir una major justícia social”.

L’homenatge a la plaça Lluís Companys ha iniciat amb la interpretació musical de la soprano Maria Teresa Vert i l’ha seguit un minut de silenci en record de les víctimes de la Guerra Civil i Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista. Seguidament, representants dels grups municipals han dipositat una ofrena floral al peu del monument al president Companys. L’homenatge ha tancat amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, «Els segadors».

Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista / Nebridi Aróztegui

To Top