Terrassa

L’increment del preu del lloguer de segona mà repunta i ja és el més alt en vuit anys

Llogar un pis usat a Terrassa costa una mitjana de 965 euros al mes, un 11,45% més car que abans de l’estiu

Els preus de l’habitatge de segona mà han experimentat un increment significatiu a Terrassa entre els mesos juliol, agost i setembre, segons l’índex trimestral de l’Observatori de la Ciutat, que analitza les ofertes publicades als portals immobiliaris el dia 6 d’octubre de 2023. Aquesta foto fixa situa el lloguer mig a la ciutat en 964,3 euros i el preu de venda en 219.169,5 euros.
El lloguer en habitatge usat ha experimentat el darrer trimestre un increment mitjà de l’11,4%, el més elevat dels darrers vuit anys. L’augment de preu trenca la tendència a la moderació dels darrers dos trimestres.

Per zones, els augments més significatius es concentren als polígons del Pla del Bon Aire i de Sant Llorenç, que amb un 44,78% lideren la remuntada a Terrassa. La mobilitat residencial a aquests sectors i el fet que partissin de preus molt baixos explicaria aquest protagonisme en l’escalada dels preus del lloguer.

Els arrendaments també pugen al centre de la ciutat (+19,48%) als barris del Segle XX (+17,65%) i a la zona de les Arenes-La Grípia (+22,23%).

Hi ha zones de la ciutat on els preus del lloguer d’habitatge de segona mà baixen, tot i el context inflacionista. Destaca Can Roca, on entre juny i setembre els preus del lloguer van caure un 13,55%.
L’escassetat i la concentració territorial de l’oferta de lloguer és un dels detonants de l’augment dels preus dels lloguers a Terrassa, també als habitatges usats. Actualment, un terç de l’oferta identificada en els portals immobiliaris per l’Observatori de la Ciutat (55 dels 161 anuncis identificats) es concentren al Centre i al barri de Ca n’Aurell.

2.081,2 euros el metre quadrat

El fenomen alcista dels preus el tercer trimestre de 2023 també s’aprecia en la venda d’habitatge de segona mà, tot i que menys que en els lloguers. L’increment mitjà és del 0,5% trimestral, situant el preu de venda en els 219.169,5 euros. Són 2.081,2 euros el m2,el màxim des de l’any 2016, quan el metre quadrat a la ciutat se situava en els 1.411,6 euros. Amb aquest repunt, els preus de les vendes d’habitatges de segona mà recuperen, tot i que discretament, la tendència alcista dels trimestres anteriors.

El pes de la centralitat

Aquest octubre, el preu mitjà de venda dels habitatges de segona mà a Terrassa, que és de 219.169,5 euros, ha augmentat un 5,17% respecte al mateix període de 2022 i un 0,45% respecte al segon trimestre de 2023.

La distribució de preus a la trama urbana confirma el pes de la centralitat com a factor econòmic. Els habitatges usats més cars s’han venut al centre de Terrassa, on el preu s’ha enfilat un 2,33% el darrer trimestre, i on el preu mitjà està un 25,5% per sobre del preu mitjà a Terrassa.

Superen la mitjana Ca n’Aurell, Segle XX i Can Roca, i estan per sota de la mateixa mitjana molts sectors de la segona corona i de la perifèria de la ciutat.

Al centre de Terrassa i a les urbanitzacions del sud de la ciutat, el preu mitjà de venda ha superat els 300.000 euros els mesos de juliol, agost i setembre. Per contra, a sis de les 17 zones en què l’estudi municipal divideix la ciutat, totes situades fora de la corona de les avingudes, els preus no arriben aquest m

L’increment del preu del lloguer de segona mà repunta i ja és el més alt en vuit anys
To Top