Comarca

L’IBI pujarà el 12% a Rubí l’exercici del 2024

L’Ajuntament aprova al ple actualitzar les ordenances fiscals

La proposta es va aprovar de manera inicial en un ple extraordinari / localpress

L’Ajuntament de Rubí vol pujar l’IBI el 12%. Aquesta és una de les mesures d’actualització de les ordenances fiscals per a l’exercici 2024 que va aprovar de manera inicial el ple extraordinari celebrat dimecres passat. Els grups del PSC i ERC van votar-ne a favor. Els representants de Vox, el Partit Popular (PP) i Veïns per Rubí (VR) van votar en contra de la proposta del govern municipal, mentre que l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i En Comú Podem (ECP) es van abstenir a la votació.

Segons el consistori, els motius d’aquesta actualització són “la situació inflacionista actual, l’augment dels preus de les matèries primeres i l’elevat cost del consum energètic, especialment de l’energia elèctrica”. Els Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Rubí preveuen incrementar les despeses corrents en uns 3,9 milions d’euros, la qual cosa elevaria el pressupost municipal per a l’exercici 2024 fins als 94 milions d’euros.
El consum d’electricitat s’ha incrementat en un 36 % des del 2019. El contracte de transport urbà també s’ha vist molt afectat, i se situa un 35% més car que el de l’exercici 2019. A dia d’avui, les pressions inflacionistes segueixen sent elevades, el que provoca seguir amb un increment de la despesa de béns corrents, serveis i inversions per cobrir la pujada de preus, afirma el consistori per justificar una pujada impositiva que afectarà també la taxa de recollida de residus.

To Top