Terrassa

Terrassa mostrarà la cara activa d’Àfrica

La ciutat acollirà, del 14 al 28 d’octubre, una campanya organitzada per 12 entitats

La inauguració del programa tindrà lloc aquest dissabte vinent a la BCT

Una dotzena d’entitats de Terrassa que treballen en projectes de cooperació internacional a països africans organitzen, del 14 al 28 d’octubre, la segona campanya d’Àfrica en Positiu sota el títol Àfrica Activa. La inauguració serà aquest dissabte, 14 d’octubre, a les 17 hores a la Biblioteca Central de Terrassa (BCT).

En la seva primera edició, el 2021, el tema central va ser el de l’apoderament de les dones i la seva capacitat emprenedora i creativa, “tot fugint de discursos paternalistes encara basats en una mentalitat colonialista”, diuen els organitzadors. Amb la mateixa filosofia, en aquesta segona edició la campanya se centra en compartir experiències vinculades a l’activisme social, cultural i econòmic a diferents països del continent.

Durant aquestes dues setmanes es durà a terme una sèrie d’activitats com la projecció d’una pel·lícula rodada per una directora marroquina; una taula rodona (amb participació de tres activistes en àmbits diversos com la cultura, la gastronomia i el treball en xarxa entre Europa i Àfrica); una obra de teatre d’una directora nigeriana protagonitzada per una actiu d’origen kenyà, i una exposició i itinerant que mostrarà diversos projectes a les biblioteques municipals de Terrassa.

Al Cinema Catalunya es projectarà un film el 16 d’octubre

Tots els actes són gratuïts i oberts a tota la ciutadania (amb l’única excepció de l’obra de teatre, que és per a majors de 16 anys).

Diversitat i activisme

“La campanya vol mostrar la diversitat i la capacitat d’activisme en positiu d’un continent que encara ha de lluitar contra prejudicis i estigmes, així com el fet que Àfrica no representa una sola cultura, i que és una suma de cultures, de persones i de vincles en positiu en un món canviant”, assenyalen els impulsors del programa. Les entitats són ACAU, Alba, Amics dels Infants del Marroc-IMA, Associació Demé, Església Unida de Terrassa, Fundació Camins Escola Pia, Microcrèdits Solidaris, Ocularis, Fundació Pau i Solidaritat, Petits Detalls, Thiol Ak Mbatar i World Vision) i compta amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa i de la Diputació de Barcelona.

La sessió de cinema es farà dilluns, 16 d’octubre, a les 19 hores i al Cinema Catalunya, on es projectarà “Adam”, de Mayam Touzani. Diumenge, 22 d’octubre (18 hores), hi haurà teatre a la Jazz Cava, amb “La vida secreta de las esposas de Baba Segí”, de Maimouna Jallow. “Africa, un continent viu, actiu i emprenedor” serà el títol de la taula rodona que es realitzarà dijous 26 d’octubre a l’Església Unida de Terrassa. Del 14 al 28 d’octubre, la BCT mostrarà l’exposició “Experiències sobre una Àfrica activa”, que del 30 d’octubre al 13 de gener serà itinerant i passarà per la xarxa de biblioteques de Terrassa.

Terrassa mostrarà la cara activa d’Àfrica
To Top