Terrassa

Terrassa participa a l’IndiFest23

El Cinema Catalunya projectarà els curtmetratges “Aigua i territori”

Terrassa forma part enguany, per primer cop, de la programació del Festival de Cinema Indígena de Barcelona, IndiFest23. El Cinema Catalunya acollirà la sessió de curtmetratges “Aigua i territori”, emmarcada en la programació del certamen, el pròxim dimarts, 17 d’octubre, a les 19.30 h.

La temàtica de la sessió és la defensa del territori entre els pobles indígenes, com la base de la seva sobirania política, econòmica i cultural. La seva lluita davant del model extractivista, responsable de l’emergència climàtica i d’una desigualtat galopant, i la seva aposta per modes de gestionar els recursos com la terra i l’aigua de forma sostenible, entesos com una relació i no com una propietat o una mercaderia.

Fotograma del documental “Salares Andinos: el agua vale más que el lítio”, que es projectarà al Cinema Catalunya

Al Cinema Catalunya es projectaran els curtmetratges “Salares Andinos: el agua vale más que el litio”, “Yakuqa Kawasaymi”  i “Yuri u xëatima thë (La pesca amb timbó)”. I tancarà l’acte un col·loqui amb l’activista Melvin Picón, originari del municipi de Cobán (Alta Verapaz, Guatemala). Picón pertany al poble Maia q’eqchi’ i és col·laborador d’ASECSA (Asociación de Servicios Comunitarios de Salud) com a responsable del sistema d’escoles de formació política i en la gestió de cooperació de la Región Norte. Té una gran experiència de treball i recerca sobre situacions de comunitats afectades i amenaçades per empreses hidroelèctriques i la reivindicació dels drets individuals i col·lectius dels pobles indígenes.

La sessió és gratuïta i amb taquilla inversa. Les entrades es poden adquirir de web del festival.

El Festival de Cinema Indígena de Barcelona, IndiFest23, que se celebra de l’11 al 22 d’octubre, és una iniciativa impulsada per alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, en coordinació amb CLACPI Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, amb l’objectiu de donar veu pròpia als pobles indígenes i exigir el compliment dels seus drets reconeguts de manera internacional.

Fotograma del documental  “Yuri u xëatima thë”, que mostra la pesca amb timbó dels indis Yanomami.

Amb diferents accions d’incidència i mobilització política i social, el festival normalment consta d’una gira amb representants i comunicadors/es indígenes pel territori català. Aquesta gira arriba a universitats com la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona; Auditoris i sales de cinema de diferents municipis com Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès o Barcelona (on és realitza una setmana de projeccions i ponències).

Les accions que engloba el festival, des de les projeccions audiovisuals als tallers i mobilitzacions, vol apropar la ciutadania a les diferents mirades, problemàtiques, lluites i propostes de canvi que ens arriben amb veu pròpia des dels pobles indígenes.

Terrassa participa a l’IndiFest23
To Top