Terrassa

Tornen les revisions oculars a la Plaça Vella de Terrassa

A l’edició d’enguany del Dia Mundial de la Visió es vol posar especial èmfasi en sensibilitzar i conscienciar sobre la miopia

Una edició anterior de l'activitat / Nebridi Aróztegui

Estudiants i professorat de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) revisaran un any més i de forma gratuïta la salut visual de la ciutadania a la Plaça Vella de Terrassa. Serà aquest dimecres, 11 d’octubre, entre les 12 i les 19.30 hores, amb motiu del Dia Mundial de la Visió, que se celebra un dia després, el segon dijous d’octubre.

Des del centre recorden que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que mil milions de persones a tot el món
tenen problemes visuals evitables i que la discapacitat visual afecta persones de totes les edats, principalment majors de 50 anys i pot tenir efectes en tots els àmbits de la vida, incloses les activitats quotidianes, les relacions socials, l’educació i les oportunitats laborals.

La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) treballa perquè la salut visual arribi a les persones més fràgils, a través de l’atenció que ofereix el Centre Universitari de la Visió (CUV), la clínica de salut visual de la UPC, on es formen els futurs òptics optometristes en un entorn d’aprenentatge i servei pioner que ha permès atendre la salut visual de més de 23.000 persones en situació de vulnerabilitat des de 2007.

El CUV articula la seva acció social al voltant del programa Mirades Solidàries, que proporciona solucions com ara ulleres, teràpia visual, baixa visió i lents de contacte especials a persones derivades pels Serveis Socials d’ajuntaments, consells comarcals i entitats del tercer sector social de tot Catalunya. A més, Mirades Solidàries rep el suport d’empreses del sector, que aporten el material necessari.

A l’edició d’enguany del Dia Mundial de la Visió es vol posar especial èmfasi en sensibilitzar i conscienciar sobre la miopia a tota la població, tant adulta, adolescent com infantil. Encara avui dia, només dos de cada deu persones es fan una revisió visual anual cosa que pot impedir una detecció precoç de la miopia en infants i joves, lamenten des de la FOOT, que destaca que amb revisions periòdiques en infants, es poden detectar indicis de l’aparició de miopia i es poden aplicar tractaments per frenar-la.

La miopia ja afecta sis de cada deu joves universitaris a Espanya. A Catalunya, afecta més de dos milions de persones, mig milió de les quals tenen entre 17 i 27 anys. I es preveu que el 2050, la prevalença de la miopia sigui del 50% de la població mundial.

To Top