Esports

Cursa Fanny Sallés: tot el que necessites saber

Visibilitzar l’atletisme femení és el gran objectiu de la Cursa de les Dones, que duu per segon any el nom de la periodista Fanny Sallés. La cita és diumenge al parc dels Catalans

El parc dels Catalans acollirà demà a les 11 hores la novena edició de la Cursa Fanny Sallés, de 5 quilòmetres / LLUÍS CLOTET

L’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa reunirà demà més de tres mil atletes de totes les edats i condicions al parc dels Catalans en la novena edició de la Cursa Fanny Sallés. Els organitzadors preveuen batre el rècord de participants en una prova que constarà de 5 quilòmetres, a l’abast de totes les capacitats. Es tracta d’una cursa solidària. Part de la recaptació anirà a la fundació Oncolliga.
Tot i ser la Cursa de les Dones, la correran dones i homes, nois i noies, atletes més o menys experts i gent que s’inicia en la pràctica de l’atletisme o fins i tot alguns que no han corregut mai. Especialment per a aquests últims, ens permetem d’oferir-los alguns consells d’utilitat.

Horari de l’esdeveniment. Diumenge 8 d’octubre a les 11 hores al parc dels Catalans.

Recorregut. 5 quilòmetres: Parc dels Catalans, rambla d’Ègara, passeig del 22 de Juliol, roto da de Puig i Cadafalch, passeig del 22 de Juliol, rambla d’Ègara i Parc dels Catalans.

Com serà la sortida? Per mantenir l’ordre, s’establiran quatre calaixos pels diferents nivells, establerts per les marques acreditades. Sortiran amb un minut de diferència.

Es pot córrer la cursa sense haver-ne fet mai cap? Sí. 5 quilòmetres és una distància assequible per a qualsevol. És important, però, afrontar-la amb un mínim de preparació i entrenament previ. Cal tenir en compte que es pot fer corrent molt de pressa per buscar una marca, corrent, caminant o fins i tot amb el famós “CaCo”, alternant caminar i córrer.

Per què cal córrer? És addictiu i saludable. La majoria dels que ho proven, s’hi enganxen. Canviarà del tot el teu estil de vida. Córrer t’aportarà grans beneficis per a la salut, tant física com mental.

Quina roba he de dur? El més important són unes sabatilles de “running”, pantalons curts i una samarreta lleugera. Atenció, molt important: no estrenis mitjons ni sabates.

Corre amb una bona predisposició. No t’estressis. Ves al teu ritme, sigui el que sigui. Acabaràs. Pensa només en els metres que tens al davant. No calculis els metres que et falten. Gaudeix de la cursa. Creua la línia d’arribada amb un somriure d’orella o orella. Ets “finisher”!

To Top