Bitxo del Torrent Mitger
Terrassa

Les bèsties tornaran a “cremar” Can Roca de Terrassa

El Bitxo organitza una nova edició de la trobada de bestiari

El Bitxo del Torrent Mitger, en acció

“Can Roca Crema”, es diu l’esdeveniment. La Colla del Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa ha organitzat una nova edició de la Trobada de Bestiari per a aquest dissabte, 7 d’octubre.

És la setena edició i comptarà amb la participació de bestiari festiu i popular de diferents creadors i amb figures molt diverses. A la trobada es podran veure els lluïments i enceses de foc de Griu de Tarragona, Griu de la Colla de Diables del Mercadal Infernal de Barcelona, Astanyenca, de la Colla de Diables de Rubí, i Bitxo del Torrent Mitger de Terrassa

També actuaran tres colles de diables infantils: la colla infantil de Diables de La Penya del Corb (Corbera de Llobregat), Diables Encendrots de les Franqueses del Vallès i Bitxaires de Terrassa, que és la secció jove de la Colla del Bitxo del Torrent Mitger, el grup de Poble Nou-Zona Esportiva.

Can Roca Crema

Actuació durant el “Can Roca Crema” del 2022

La 7ª Trobada de Bestiari “Can Roca Crema” tindrà lloc al llarg de tot el dia a la plaça de Can Roca, “amb una programació de tallers i actuacions de cultura popular al matí, que comptarà amb la participació de Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere i el grup de percussió de Diables de Sant Pere Nord, avança la colla organitzadora. Al migdia, hi haurà una botifarrada amb preus populars.

“T’agradaria portar el Bitxo?”

De 16 a 18 hores, el Bitxo del Torrent Mitger estarà exposat a la plaça, “i disposat a ser portat per les persones que ho vulguin provar”. Per això, la colla ha fet una crida per xarxes socials amb el lema “T’agradaria portar el Bitxo?”.

A les 18 hores es podran veure les bèsties exposades a la plantada i a partir de les 18.30, amb els seus balls de lluïment. La primera ronda d’enceses la començarà la colla amfitriona, el Bitxo del Torrent Mitger, que dedicarà aquest primer ball a un dels integrants de la colla que va morir recentment. Tot seguit, les colles infantils protagonitzaran un correfoc, que donarà pas a una tabalada conjunta i una Pla de Foc amb una segona ronda d’enceses lluïments de les bèsties i una encesa conjunta com a cloenda.

La trobada se celebrarà durant tot el dia a la plaça de Can Roca. La ronda d’enceses començarà a les 18.30 hores

La Colla del Bitxo del Torrent Mitger va organitzar la primera trobada l’any 2015, en el marc del seu 30è aniversari. En aquella ocasió, es van convidar a 30 colles, més el Bitxo, 31, per tal de celebrar l’efemèride amb una gran trobada. L’èxit assolit va propiciar que el grup de foc de Poble Nou decidís organitzar una trobada de bestiari anual a la ciutat.

En els darrers anys, la trobada es complementa amb l’actuació de foc infantil, en què la secció Bitxaires, creada l’any 2015, convida a d’altres colles amb les quals promou intercanvis culturals.

Les bèsties tornaran a “cremar” Can Roca de Terrassa
To Top