Esports

Chus Trujillo ja entrena el Terrassa FC

El nou entrenador del Terrassa FC, està convençut que l’equip redreçarà la mala dinàmica i que el que és més important ara és recuperar l’estat anímic dels seus jugadors

Chus Trujillo, entrenador del Terrassa FC / ALBERTO TALLÓN

El substitut de Gerard Garrido a la banqueta del primer equip serà el tècnic canari Chus Trujillo, que ha dirigit ja aquest dijous la primera sessió preparatòria del conjunt egarenc i que demana als seus jugadors “fidelitat, lleialtat i entrega”.

El nou entrenador, que dimecres a la tarda, ja estava a Terrassa i va passar per l’Olímpic per anar coneixent les instal·lacions del club, s’encarregarà de l’equip en el partit de diumenge al Narcís Sala, contra el Sant Andreu. Trujillo ha firmat per una temporada, més una opcional per part del club.

L’entrenador canari va admetre que mai és agradable fitxar per un club “per substituir un company, però el futbol està inventat així”. Trujillo vol aprofitar la “bona” tasca feta per Garrido i li va desitjar sort en el futur. “El principal objectiu ara és que els jugadors alliberin els seus caps i recuperar el seu estat anímic per començar a treballar” de seguida.

No té molt de temps de cara al partit de diumenge i reconeix que “costarà” que l’equip trenqui la mala dinàmica, però es va mostrar convençut que “ho tirarem endavant”. “Estic segur que els jugadors s’implicaran i em compraran el producte”, va afegir, i també assenyalar que el repte és deixar al Terrassa FC “on es mereix”.

Trujillo va néixer fa 52 anys a Las Palmas de Gran Canaria. Com a futbolista va jugar a l’equip del seu barri, l’Atlético Tenoya i va començar la seva carrera com a entrenador a les categories inferiors de la Unión Deportiva Las Palmas. Després de passar per alguns equips de la categoria regional, com és el cas del CD Goleta o la UD San Antonio, va retornar a la Unión Deportiva Las Palmas, on es va fer càrrec del tercer equip de l’entitat.

Trujillo, la temporada 2016-17, va passar a ser segon entrenador del filial, el Las Palmas Atlético de la Tercera Divisió, amb el tècnic barceloní Manolo Márquez, com a primer. Amb aquest equip, va aconseguir l’ascens a la desapareguda Segona Divisió “B”.

Ascens a Primera Federació

A finals de l’any 2017, es va fer càrrec de la UD Tamaraceite de la Regional Preferent. Amb aquest equip va pujar a Tercera Divisió i després a la Segona Divisió “B”. Una temporada més tard, va comprometre’s amb el Ceuta, de la Segona Federació, equip al qual va pujar a Primera Federació.

A principis de la lliga següent, va ser destituït a causa del mal inici de temporada del conjunt de Ceuta, que va perdre les quatre primeres jornades de lliga. Després d’això, el tècnic canari torna a les banquetes per redreçar la situació del Terrassa FC.

El tècnic ideal per a aquestes circumstàncies

El mal inici de temporada del Terrassa FC ha conduït a un canvi dràstic de rumb. Tot i les expectatives que es van crear amb l’arribada de Gerard Garrido, l’equip no ha començat gens bé. Miquel Ezequiel, director esportiu del club, va manifestar que s’ha triat Chus Trujillo després “d’analitzar el que creiem que necessita l’equip, que té molta ansietat per la situació, i necessita un perfil d’entrenador amb experiència i capacitat de treball”. Ezequiel considera que els equips de Trujillo “estan molt estructurats i saben a què juguen” i “per aquestes circumstàncies no serveix qualsevol entrenador”, va dir.

Lluís Macià serà el segon de Trujillo

Després que el dilluns passat, el Terrassa FC i el tècnic Gerard Garrido acordessin separar els seus camins, l’equip va tenir la festa setmanal de dimarts, i ahir va tornar a la feina, al matí, a l’Olímpic. L’encarregat de dirigir a la plantilla va ser Lluís Macià, el coordinador del futbol 11 de l’entitat i que ja es va fer càrrec de l’equip les dues últimes jornades de la lliga passada, substituint Jordi López. Macià, però, no es desvincularà del primer equip del Terrassa FC i exercirà de segon del nou tècnic, Chus Trujillo. La resta de membres del cos tècnic, continuarà: Carlos Contreras, entrenador de porters, Toni Pajuelo, preparador físic, Mar Coma i Pol Martín, fisioterapeutes i Manuel Hermosa, delegat.

To Top