Esports

El 8 d’octubre, “The Show Must Go On”

Tret de sortida a la novena edició de la Cursa Fanny Sallés, una prova atlètica solidària que es correrà el diumenge 8 d’octubre pels carrers i avingudes de la ciutat

Laura Sallés, rebent un ram de flors de mans de David Otero durant la presentació / alberto tallón

La cançó de Queen “The Show Must Go On” interpretada “a cappella” per l’exvocalista de Lax’n’Busto Salva Racero aquest divendres al vespre a la Casa de l’Esport exemplifica a la perfecció els objectius de la novena edició de la Cursa de les Dones, una prova que des de fa dos anys duu el nom de Fanny Sallés en homenatge a la periodista terrassenca, estimada i recordada a parts iguals, que va morir fa poc més d’un any. La seva filla Laura ha estat, com l’any passat, una de les grans protagonistes d’una vetllada que va servir per anar escalfant motors de cara a la prova atlètica del diumenge 8 d’octubre. El president de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa (AEMMT), David Otero, li ha entregat un ram de flors. I és que, sempre, sempre, l’espectacle ha de continuar.

Els organitzadors han fet una crida a la participació. Els inscrits són ja gairebé 2.000, però fins dimecres hi ha temps per apuntar-se. Es tracta de cobrir els 5 quilòmetres d’un recorregut que comença i acaba al Parc dels Catalans. Es pot fer corrent o caminant, cadascú al seu ritme. El que sí és imprescindible és inscriure’s per tal de gaudir de dorsal i de la consegüent assegurança mèdica.

Marina Cano, la directora tècnica de la Cursa Fanny Sallés, ha destacat que el recorregut serà el mateix de l’any passat, un traçat tècnic però no massa exigent, que comença amb una lleugera pujada per la Rambla d’Ègara fins a arribar al Passeig del Vint-i-Dos de Juliol, passa per la rotonda de Puig i Cadafalch i torna a baixar pel mateix recorregut fins tornar al Parc dels Catalans.

Experiències compartides

En un intent de guanyar encara més adeptes per a la causa de l’atletisme, la presentadora de la vetllada, Conxita Rusinés, ha volgut conèixer les experiències de dues de les corredores d’una prova que poden córrer tant dones com homes, tant noies com nois. Irene Castillo i Lurdes Montes, dues de les participants en la cursa de l’any passat, han expressat la seva passió per córrer i la sensació de llibertat i alliberament que suposa.

Al tram final de l’acte, el vicepresident de l’AEMMT, Rafa Morillo, ha remarcat el caràcter “social i solidari” de la Cursa Fanny Sallés. Ha recordat que des que es va posar en marxa, ara fa 9 anys, ha recaptat més de 30.000 euros per a causes solidàries. La solidaritat està dirigida cap a la fundació Oncolliga.

To Top