Terrassa

Beques de recerca per a estudiants del Campus Terrassa

Les ajudes, que sumen 19.000 euros, són atorgades per l’Ajuntament

Estudiants a l'Eseiaat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa ha obert la convocatòria de les beques de recerca per a estudiants del Campus Terrassa, que tenen com a objectiu “premiar l’excel·lència i la participació dels estudiants en el món de la recerca”.

Enguany, les bases, aprovades al ple municipal d’abril, s’han revisat a partir de les aportacions dels centres del Campus Terrassa. A la convocatòria es poden presentar treballs de recerca realitzats en el si de departaments o grups de recerca que desenvolupin la seva activitat en els àmbits de la ciència, la tecnologia, la salut, els mitjans audiovisuals o l’humanisme social, així com d’altres disciplines del Campus Terrassa.

La finalitat d’aquestes beques “és la de fomentar, reconèixer i valorar l’excel·lència en estudis inèdits que aportin dades noves i aprofundeixin en l’anàlisi de la realitat científica, social, política, econòmica, laboral i/o cultural del territori”, diu l’Ajuntament. I afegeix: “Aquests treballs han de contribuir al posicionament de la ciutat com a referent universitari, així com potenciar la presència femenina en la recerca i generació de coneixement.

La quantitat destinada per a aquesta convocatòria ascendeix a 19.000 euros. Segons el regidor d’Universitats, Pep Forn, “aquestes beques són un reconeixement a l’excel·lència de la recerca i al treball fet per l’alumnat del campus universitari de Terrassa, un reconeixement al seu esforç i al mateix temps un incentiu que ajudi a fer realitat els seus projectes. Des de l’Ajuntament de Terrassa, les beques de recerca segueixen la línia de seguir reforçant l’aposta pel Campus i pel valor afegit que aporta al conjunt de la ciutat”.

El termini de presentació de la proposta de treballs de recerca finalitzarà el 16 d’octubre. Aquests són els criteris de valoració i les puntuacions corresponents:

  • Caràcter innovador del projecte (fins a 10 punts).
  • Tractament rigorós: integral, exhaustiu i complet del projecte (fins a 10 punts).
  • Generació d’idees originals rellevants, potencialment útils i d’interès social (fins a 10 punts).
  • Treball multidisciplinari presentat per grups d’estudiants de diferents escoles de campus (10 punts)
  • Treball que té per objectiu la solució d’un repte del “Catàleg de Reptes de ciutat” (5 punts) https://www.reptes.terrassa.cat
  • Utilització del llenguatge de forma no sexista ni androcèntrica (0-5 punts).
  • Justificació de l’impacte de gènere del projecte, (0-5 punts).

La valoració final del treball resultarà de la suma de la puntuació obtinguda de cada membre del tribunal en cadascun d’aquests aspectes i s’atorguen als projectes que hagin obtingut més punts en tots els criteris, tenint en compte que el mínim de puntuació serà de 100 punts. Els treballs amb una puntuació inferior no optaran a beca.

Beques de recerca per a estudiants del Campus Terrassa
To Top