Comarca

Noves càmeres per reforçar la seguretat de Viladecavalls

El municipi desplegarà 34 nous punts de vigilància

L’any 2017 ja es van instal·lar 32 punts de videovigilància / AJ. VILADECAVALLS

Aquests dies s’inicien els treballs per a la instal·lació de 34 noves càmeres de videovigilància a Viladecavalls. Els nous punts se sumaran als 32 amb els quals ja compta el municipi des que va començar el 2017 a incorporar aquests elements. D’aquesta manera, es completarà el sistema de seguretat destinat a donar cobertura integral a tots els barris de la població. S’estima que els treballs, que aviat es posaran en marxa, finalitzin a finals d’any.

La instal·lació de les noves càmeres de videovigilància era una de les mesures previstes en el pla de l’anterior legislatura (2019-2023). Tot i això, van sorgir problemes de licitació en el desplegament d’aquests punts. Finalment, ha quedat tot solucionat i els treballs s’iniciaran aquests dies.

“Amb aquesta ampliació del sistema de seguretat, totes les entrades i sortides de Viladecavalls estaran controlades per videovigilància”, assegura l’alcaldessa Cesca Berenguer.

Una via pública més segura

Entre els avantatges que ofereix aquest sistema de vigilància i prevenció, trobem, per exemple, el seu caràcter dissuasiu o la possibilitat de realitzar una lectura automàtica de les matrícules dels vehicles que circulen per la via pública per tal de detectar aquells que puguin estar relacionats amb delictes previs.

La inversió prevista és de 493,000 euros, que aniran a càrrec de l’Ajuntament de Viladecavalls.

To Top