Diners

La Cecot forma 45 joves en oficis amb el projecte Singulars “Jove, #Activa’t”

Per segona edició consecutiva, s’han realitzat accions formatives professionalitzadores i mòduls de pràctiques en centres de treball

La d'activitats auxiliars de magatzem és una de les tres especialitats incloses enguany en el programa

Prop d’una cinquantena de joves han participat enguany en la sisena edició del projecte Singulars “Jove, #Activa’t” impulsat per Cecot Formació i Desenvolupament, que arriba aquest mes a la seva fase final. Un total de 45 nois i noies s’han format com a auxiliars de magatzem, auxiliars de comerç i auxiliars de fabricació mecànica, especialitats que segons el centre més demanden les empreses al Vallès, i ara entren a la fase d’orientació laboral per inserir-se en el mercat de treball o de retorn al sistema educatiu.

El projecte, l’objectiu primordial del qual és la millora de l’ocupabilitat, forma part d’una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya i compta amb el finançament del Fons Social Europeu. Està dirigit a joves d’entre 18 i 29 anys, amb un baix nivell formatiu i que es vulguin professionalitzar i treballar en el sector industrial, logístic o comerç. Enguany, per segona edició consecutiva, s’han realitzat accions formatives professionalitzadores i mòduls de pràctiques en centres de treball que han permès una formació formal, tant teòrica com pràctica, per tal d’obtenir el reconeixement i les acreditacions de les unitats de competència que componen el Certificat de Professionalitat a més d’una titulació oficial reconeguda a tot l’estat espanyol, destaquen des del centre vinculat a la patronal Cecot.

Els certificats s’han complementat amb una formació en competències mitjançant dinàmiques formatives enfocades a potenciar i consolidar habilitats comunicatives i emocionals, actituds i experiències en el context de les relacions humanes i socials. A més, de forma paral·lela a aquesta formació professionalitzadora i en competències, els joves disposen d’un espai on realitzar serveis d’orientació i tutorització individual, per tal d’aconseguir una inserció laboral estable o bé, el reingrés al sistema educatiu formal.

A l’inici del programa, participants i tutors van elaborar conjuntament un pla de treball personalitzat i durant el projecte s’han fet activitats socials, culturals i cíviques amb l’entorn més proper “amb l’objectiu d’establir uns vincles dels joves amb les entitats i associacions de la nostra ciutat”, expliquen. També, s’han fet visites a empreses del sector que “han propiciat i facilitat el contacte del jove amb el món empresarial i els ha permès conèixer el funcionament i la dinàmica d’una empresa, així com la seva situació en el mercat laboral actual”.

“Trobo molt beneficiós les hores destinades a la formació pràctica al taller. Aquesta part del curs ha estat vital per acabar d’adquirir les competències que necessito per poder entrar al món laboral”, explica Roger Ronsano, que ha fet un Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica.

“Gràcies a les pràctiques professionals no laborals he trobat feina. De fet, actualment ja estic treballant a l’empresa on vaig fer les 40 hores de pràctiques que el certificat requeria”, comenta Rodrigo Contreras, que ha participat en el Certificat de Professionalitat d’Activitats Auxiliars de Comerç. “També he decidit continuar formant-me i aquest mes començaré un PFI de comerç i màrqueting”, afegeix.

Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament, destaca que l’edició anterior, la cinquena, es va tancar amb un “assoliment de resultats molt positiu” ja que un 20% dels participants es van inserir laboralment i un 30% va retornar al sistema educatiu, aconseguint un 50% d’inserció total. Respecte a les edicions anteriors, es van professionalitzar més d’un centenar de noies i nois i el percentatge d’inserció va superar el 50%.

La Cecot forma 45 joves en oficis amb el projecte Singulars “Jove, #Activa’t”
To Top