Terrassa

Comença la vacunació de 1.500 residents a Terrassa

La campanya d’immunització contra la grip i la covid-19 va començar ahir a la Regió Sanitària Metropolitana Nord

Ahir es va donar el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip i la covid-19 a les residències de la gent gran de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord, entre elles les 32 residències terrassenques. Durant les setmanes vinents, la campanya d’immunització arribarà en aquesta primera fase a 1.500 residents de la ciutat, a les persones que reben atenció domiciliària i a altres persones institucionalitzades.

Simultàniament, la campanya es fa extensiva a les persones de 60 anys o més i, per primera vegada, s’introdueix la vacunació sistemàtica antigripal per a tots els infants entre 6 i 59 mesos i per al col·lectiu de fumadors. Amb la situació epidemiològica actual i la immunitat adquirida per la població, no està prevista una vacunació universal de la covid-19.

“Comencem per les residències perquè volem protegir en primera instància els col·lectius de risc”, va explicar ahir el gerent de la Regió Sanitària, Arturo Míguez. La temporada 2022-2023 es va arribar a una cobertura vacunal del 84% en la població que viu a les residències de gent gran de la Metropolitana Nord. “Els resultats han estat excepcionalment bons en les campanyes de vacunació anteriors i volem que aquesta campanya també ho siguin”, ha remarcat Míguez.

La cita per rebre les vacunes s’ha de sol·licitar a través del portal La Meva Salut, preferentment, a l’apartat de “Cites”, clicant a “Cites i consultes d’atenció primària” i triant l’opció “Vacunació”. També es pot demanar al web de programació de cites de la Generalitat o bé directament al CAP. La citació per a la vacunació als punts poblacionals serà pels mateixos canals i disposaran d’uns horaris sense cita que es podran consultar a la web del Canal Salut.

Comença la vacunació de 1.500 residents a Terrassa
To Top