Cultura i Espectacles

L’essència de guanyar perdent

Anabel Lee, la banda terrassenca d’indie punk, ha llançat el nou disc “Ganamos Perdiendo”, un treball amb el qual es reconcilia amb la vida des de l’inconformisme i l’esperança. Enguany, el grup iniciarà una nova gira que arrencarà a Madrid el dia 19 d’octubre

Anabel Lee iniciarà la seva gira nacional a Madrid, el pròxim 19 d’octubre

En la música, com en la vida, a vegades es guanya. Unes altres, es perd. El que encara ningú sabia és que es podia guanyar perdent. Així és com Anabel Lee ens presenta el seu segon disc: “Ganamos Perdiendo”. Un treball amb el qual la banda es reconcilia amb la vida a través d’himnes rock, punk i pop que van directes al gra des de l’inconformisme i l’esperança. El grup terrassenc iniciarà una segona gira nacional, que arrencarà el dia 19 d’octubre a Madrid.

Anabel Lee són Víctor (veu), Perdi (baix), Jordi (bateria) i Aitor (guitarra), quatre amics que transformen tot el que porten dins en cançons. En 2019 va començar la seva trajectòria a Terrassa per a formar un grup amb influències que van del punk britànic al noise passant per l’indie, el new wave o el punk rock. Anabel Lee fuig de les etiquetes. Han arribat per a crear el seu propi so i, sobretot, per a mostrar-lo en un esquinçador directe en els escenaris de sales i festivals. Una concentració brutal d’energia que cerca, en les seves pròpies paraules, “fer-nos sagnar”.

Anabel Lee va connectar amb la gent, tot i que des del grup asseguren que “des de l’inici teníem clar que vingués qui vingués als concerts no deixariem de tocar”. Han tingut èxit amb aquesta filosofia. De fet, no paren de crèixer. Tenen una discogràfica (Vanana Records) que encaixa amb la banda com anell al dit. “Vanana Records va ser com un amor a primera vista, és la nostra mitja taronja”, destaca el grup.

Les 11 cançons amb què compta el nou disc, “Ganamos Perdiendo”, mantenen intacte l’esperit del nom de l’àlbum. “Cada cançó explica una història, però en totes hi ha una part de llum i una altra de foscor”, comenta Víctor Mejías, veu de la banda. “Ara diem que la vida no és qüestió de guanyar o perdre, sinó del que està just al mig, i tot aquest camí l’expliquem en aquest disc”, afegeix. Així mateix, l’àlbum apropa al públic experiències que ha viscut la banda. “El nou disc té lletres crues, cançons amb un punt molt personal i emocional”, assegura Mejías.

Per què no guanyar perdent?

El propi grup explica així com van arribar a la conclusió que es pot guanyar perdent: “Aquest disc ha conviscut amb una etapa vital molt fotuda per als quatre. Hem estat en el límit, molt prop de l’abisme. Depressions, crisis de fe i fins i tot un parell de temptatives de posar fi a les nostres vides. És dur, però és important explicar-ho. No semblava tenir res a veure amb la pròpia banda: paradoxalment, estàvem vivint la millor etapa musical de les nostres vides. Ens rebel·làvem contra aquesta realitat mentre que alguna cosa es repetia als nostres caps: guanyar i perdre, guanyar i perdre… Cada vegada que alguna cosa ens sortia bé, la vida ens donava una bufetada. Amb cada mala experiència, aconseguíem caure dempeus i obtenir una cosa positiva”.

La seva música està feta per al directe. Sota el lema “només volem fer-nos mal” expressen que estan disposats a qualsevol cosa perquè el públic visqui al màxim els seus concerts. I així va ser en la primera gira. Tot el que estan assolint és un somni per a ells. “El moment que vivim ara és el que sempre hem desitjat. Cada vegada que pugem a l’escenari és una oportunitat per adonar-nos que estem fent el correcte”, expressa la veu de la banda. No tindran descans quan acabi la gira, ja que hauran de preparar-se pels festivals de primavera i estiu.

To Top