Cultura i Espectacles

Sempre al teu costat

Los Secretos, una de les bandes dels anys vuitanta que més empremta ha deixat a la història del pop-rock espanyol, actuarà aquest diumenge, 1 d’octubre, a LaFACT Cultural, a partir de les 18 hores. Després de girar per tot l’Estat, el grup demostra estar en plena forma amb el seu nou concert, “Recuperando las emociones”

Los Secretos seran, diumenge, un bàlsam per a l’ànima dels amants de la música dels anys vuitanta

Los Secretos portarà a Terrassa la promesa de ser “sempre al teu costat” a través de les seves emotives cançons, com el clàssic “Pero a tu lado”, en la seva actuació a LaFACT Cultural aquest diumenge 1 d’octubre a les 18 hores. El concert promet ser un viatge pel temps i un bàlsam per a l’ànima dels amants de la música dels anys vuitanta. Sota el nom “Recuperando las emociones”, serà una oportunitat única per a les generacions que van créixer amb cançons com “Déjame”, “Quiero beber hasta perder el control” o “La calle del olvido”, amb aquells records inoblidables. Tot i això, la banda compta amb un públic cada vegada més jove que es barreja sense complexos amb el seu públic de sempre.

Per segona setmana consecutiva, LaFACT ha optat per portar a la ciutat a un dels grups que va marcar la joventut de tantes generacions. El passat 22 de setembre va ser el torn de Revólver amb el seu nou disc “Adictos a la euforia”. Al mateix escenari pujarà aquest diumenge Los Secretos, que després de girar per tot l’Estat espanyol i volar fins a Mèxic, demostren estar en plena forma en totes les seves variants: en acústic i en elèctric. Sens dubte, és un dels grups més mítics de la música espanyola que ha aconseguit superar el temps i els alts i baixos de la indústria musical. Ara està en un bon moment. De fet, va acabar l’any 2022 amb 90 concerts.

El grup està liderat per Álvaro Urquijo (veu i guitarra), l’únic membre fundador que encara continua a la banda. Li acompanyen Ramón Arroyo (guitarra), Jesús Redondo (teclats), Juanjo Ramos (baix) i Santi Fernández (bateria).

Música, pèrdues i resiliència

Tot i que la formació ha experimentat alguns canvis al llarg dels anys, la seva essència roman intacta fins al dia d’avui. En els primers anys, els canvis van ser forçats per les successives morts de dos dels seus bateries, el primer Canito (en l’època en la qual el grup encara es deia Tos) i després el seu substitut, el també compositor i cantant Pedro Antonio Díaz. Al llarg dels anys el nucli principal de Los Secretos va ser l’integrat pels germans Urquijo: Javier, Enrique i Álvaro.

La seva època de més èxit professional es va donar en els anys noranta, quan van encadenar els àlbums “Adiós tristeza”, “Cambio de planes” i, posteriorment, el recopilatori de grans èxits. Un moment molt delicat en la seva història va arribar el 1999 amb la mort d’Enrique Urquijo, un dur cop que, no obstant això, va contribuir a un renéixer de la banda amb la publicació de l’àlbum homenatge “A tu lado” l’any 2000, que va comptar amb nombroses col·laboracions d’artistes pròxims al grup.

Al llarg de la seva carrera, Los Secretos han continuat llançant música i realitzant gires. El seu llegat perdura encara malgrat les tragèdies que han afectat la banda. Així mateix, la seva influència en el pop i rock en espanyol és innegable, i la seva música és apreciada per diverses generacions de seguidors, mantenint la seva popularitat fins als temps actuals.

Amb l’esperit de la música espanyola i la història de Los Secretos, LaFACT serà el lloc on els cors es fusionaran amb les melodies per crear una experiència única i inoblidable. L’actuació promet ser una tarda especial, plena d’emocions i records. És hora de preparar-se per a una nit que tocarà l’ànima i reviurà moments especials.

Sempre al teu costat
To Top