Comarca

El PSC es defensa pel dèficit de l’Ajuntament de Sant Cugat

Els socialistes neguen que sigui fruit d’una “mala planificació”

El PSC de Sant Cugat es defensa de les crítiques contra la gestió econòmica del tripartit que capitanejava l’exportaveu socialista Pere Soler i que ha heretat el nou govern amb un dèficit estimat entre els 17 i els 25 milions d’euros. “No estem d’acord que, tal com ha apuntat Junts, aquest dèficit sigui fruit d’una mala planificació”, han reblat en un comunicat. “I encara són més incomprensibles les declaracions en la mateixa línia de la CUP, ja que totes les decisions han estat preses en un context global difícil i de manera consensuada pels tres grups que formaven el govern”, han afegit respecte als seus excompanys d’executiu que confessaven que la gestió va “estar lluny de ser la desitjable”.

En aquesta línia, els socialistes consideren que la situació econòmica actual falcada per quatre grans motius ja es va explicar a finals del mandat passat: la davallada d’ingressos provocada per la reforma de l’impost de les plusvàlues; l’increment del cost de la massa salarial del personal de l’Ajuntament; l’actualització dels preus dels contractes de serveis caducats; i la inflació i la pujada de preus generalitzada derivada de la guerra d’Ucraïna.

Tot i això, i quedant previst elaborar un Pla Econòmic Financer, reivindiquen que l’anterior govern fes un sobreesforç per regularitzar el “caòtic escenari” assumit després de 32 anys consecutius convergents; fer front a una pandèmia; i l’impuls d’un Pla de Reactivació Econòmica consensuat amb els principals agents de la ciutat.

El PSC es defensa pel dèficit de l’Ajuntament de Sant Cugat
To Top