Esports

El CD Terrassa vol créixer per poder-se consolidar

Després d’assolir la permanència en el “play-out”, el CD Terrassa inicia la temporada amb l’objectiu de consolidar-se

/ Alberto Tallón

El CD Terrassa inicia la temporada 2023-2024 amb un nou entrenador, però mantenint el bloc estructural de la plantilla. Després d’aconseguir la permanència a la Divisió d’Honor femenina “in extremis”, remuntant al Castelldefels fora de casa, les terrassenques busquen consolidar-se a la categoria d’or del hockey espanyol sota les ordres d’Alejandro Ayabarrena. L’argentí torna a dirigir al CD Terrassa femení després de nou anys.

La plantilla del conjunt egarenc no ha patit grans canvis respecte a l’any passat, però han arribat alguns fitxatges que reforcen l’equip. La portera Ana Calvo s’ha incorporat a les files del CD Terrassa provinent del Bremer alemany. Ha estat internacional en totes les categories i ha obtingut durant la seva carrera esportiva diferents reconeixements individuals. El conjunt terrassenc també ha fitxat aquest estiu dues jugadores argentines: Bárbara Borgia i Martina Ferrazini. Borgia compta amb una sòlida experiència en equips d’Espanya, Bèlgica i els Països Baixos, a més d’haver estat internacional amb l’Argentina. Per altra banda, Ferrazini ha jugat en els tres darrers anys a Bèlgica i Austràlia i destaca per la seva velocitat i talent individual.

L’estrena del CD Terrassa a la competició serà demà a les 12.30 hores contra el Júnior a les Pedritxes. Serà un partit de màxima exigència contra el rival a batre, ja que va aixecar el títol de lliga la temporada passada. Ayabarrena no podrà comptar amb la portera Maria Fonollosa, que serà baixa a causa de les molèsties a l’espatlla que pateix.

Alejandro Ayabarrena, entrenador del CD Terrassa: “L’equip està en etapa de creixement”

Després de nou anys, com afronta la seva tornada al primer equip femení del CD Terrassa? És, sens dubte, tot un desafiament. La vida són reptes. Després d’una dècada al hockey masculí, inicio aquesta etapa amb una gran il·lusió. A més, estic en un bon moment a nivell personal, cosa que m’ajudarà a aportar el que sé a una excel·lent nova generació.

Com valora la plantilla d’aquest any? L’equip està en una etapa de creixement. És molt jove i té ganes de millorar. És cert que hem tingut altes i baixes, però les bases estructurals de la plantilla continuen sent les mateixes. Amb capacitat de sacrifici i entrega, volem evolucionar i definir les nostres fortaleses.

Es marquen un objectiu específic per a aquesta temporada? L’objectiu és treballar al màxim cada partit per estar el més amunt possible. Aquest equip té la voluntat de créixer i donarem la millor versió de nosaltres mateixos per posar les coses difícils als nostres rivals.

Quins equips veu com a favorits per guanyar el títol de lliga? Els quatre equips que van arribar a la “final-four” la temporada passada, Club de Campo, Júnior, Polo i Egara, tenen, a priori, les millors plantilles per estar a la part alta de la classificació.

To Top