Comarca

Detenen a Sant Cugat el fill del cònsol de Xile per assaltar botigues amb el cotxe diplomàtic

En el vehicle viatjaven sis joves que van ser arrestats després d’intentar fugir de la Policia Local

El fill del cònsol general de Xile a Barcelona, juntament amb cinc joves més, van ser detinguts a Sant Cugat del Vallès la matinada del passat divendres 8 de setembre. Els Mossos d’Esquadra els considera autors de diversos robatoris comesos aquest estiu a l’entorn de l’àrea metropolitana de Barcelona. Uns robatoris que, a més a més, els realitzava amb el cotxe diplomàtic del seu pare, Jaime Ferraz Aravana.

Segons ha avançat “El Taquígrafo” i ha confirmat la Cancelleria de Xile -és a dir, el Ministeri de Relacions Exteriors del país andí-, el grup va ser arrestat després que uns agents de la Policia Local van voler aturar un vehicle sospitós que circulava a una velocitat temerària i amb més ocupants dels permesos. El conductor, lluny de parar, va accelerar i es va iniciar una persecució pel centre de la ciutat vallesana fins que aquest va perdre el control del cotxe i es va accidentar.

Un cop arrestats tots sis, els agents municipals els van posar a disposició dels Mossos. Ja a comissaria, un dels detinguts va desvelar que era fill del cònsol reclamant immunitat diplomàtica. Els agents van constatar que era un precepte del qual ell, com a fill, no es podia acollir.

Poc després els agents els van atribuir l’autoria d’un intent de robatori a un establiment aquella mateixa nit i de dos assalts més a botigues de telefonia mòbil del carrer de Santiago Rusiñol -Orange i Vodafone- que s’havien produït durant les últimes setmanes d’agost.

Els sis joves han quedat en llibertat amb càrrecs a l’espera de la celebració del judici. Mentrestant, el vehicle del diplomàtic xilè continua a dependències policials.

Detenen a Sant Cugat el fill del cònsol de Xile per assaltar botigues amb el cotxe diplomàtic
To Top