Matadepera

Arriba el Music Van Market a Matadepera

El mercat solidari que organitza Mans Unides Matadepera tindrà lloc aquest divendres i comptarà amb concerts, food trucks i parades

Music Van Market a la plaça de l'Ajuntament el 2017 / Ajuntament de Matadepera

Després de mesos esperant l’esdeveniment que organitza anualment Mans Unides Matadepera i que va haver de ser cancel·lat al maig per la pluja, el Music Van Market torna aquest divendres 15 de setembre a Matadepera. L’entitat porta organitzant el mercat solidari des de l’any 2014, però des del 2018 havia estat parat per la Covid.

“A Terrassa vam organitzar fa anys un esdeveniment de parades a la plaça Vella de Terrassa, però encara no hi havia food trucks. Ens vam animar a organitzar un mercat similar a Matadepera, canviant el format i la veritat és que va respondre molt bé”, explica Marta Borrell, voluntària de l’entitat i organitzadora de l’esdeveniment.

Mans Unides Matadepera es va formar fa uns vint anys i forma part de la diòcesi de Terrassa. Actualment, compta amb 11 dones voluntàries que s’encarreguen d’organitzar diferents actes per aconseguir diners pel tercer món. Marta Borrell explica que va decidir formar part de Mans Unides per ajudar a les dones que ho portaven abans i finalment els hi van acabar passant el relleu. “Ens vam animar amb unes amigues per formar-hi part i nosaltres estem encantades”, assegura.

Food trucks, parades i música

La plaça de l’Ajuntament de Matadepera s’omplirà de moviment amb un mercat amb diferents parades de productes, com ara bijuteria, bosses de mà, bitlleters, decoració… i food trucks amb menjar: gelats, creps, pizzes, croquetes, burguers… A més, comptarem amb els concerts el grup local The Paca’s i un canvi d’última hora: Luand, un grup musical de Sabadell. Tindrà lloc des de les 17.00 hores fins a la 01.00 de la matinada.

“Els food trucks els gestionem les dones de Mans Unides, allà és on serem nosaltres, és on recaptem més diners per la causa”, assenyala Borrell. “Al Music Van Market tothom podrà venir a menjar, escolta música, comprar, ballar i fer una festa de final d’estiu on tothom es pugui retrobar i passar-ho bé”, afegeix la voluntària. L’entiat organitza la sisena edició del mercat “amb molta il·lusió” i assegura que “el poble de Matadepera s’hi bolca de veritat, gaudeix i col·labora a la vegada amb Mans Unides”.

El Music Van Market l’any 2017 / Ajuntament de Matadepera

Projecte solidari

“Mans Unides, a banda de destinar diners a projectes del tercer món, quan hi ha necessitats d’urgència a altres països hi destina també ajuda”, explica Borrell. “Mans Unides ha destinat diners per ajudar a les catàstrofes naturals i afectats de les guerres que es pateixen a Europa, com la Guerra d’Ucraïna, i actualment també està destinant recursos i ajudes al Marroc pel terratrèmol”, afegeix Marta Borrell.

Enguany els diners recaptats es destinaran a la zona rural de Saaba, a Burkina Faso. “L’objectiu és adquirir un mitjà de transport que permeti el desplaçament de les Religioses de Maria Immaculada i dels agents de formació als poblats per sensibilitzar a les famílies i que les seves filles es puguin formar, per evitar matrimonis forçats o que es casin molt joves. També s’utilitzarà el transport per desplaçar-se entre els diferents centres de formació”, expliquen des de Mans Unides Matadepera. L’import total del projecte és de 30.030 € i Mans Unides n’aporta el 97%. L’aportament local, del 3%, consisteix en l’assegurança del cotxe. Hi ha 840 beneficiaris directes i 2.000, d’indirectes.

Arriba el Music Van Market a Matadepera
To Top