Terrassa

Xavi Nouvilas liderarà els Castellers de Terrassa

La colla castellera ha escollit el nou òrgan de govern en una Assemblea General Extraordinària a la seva seu social

Xavi Nouvilas i Josep Francesc Cortés

Els Castellers de Terrassa han celebrat aquest diumenge l’Assemblea General Extraordinària a la seva seu social, ubicada al carrer Pasteur 46-48 de Terrassa. La colla s’ha reunit per escollir el nou Òrgan de Govern, ja que a la passada Assemblea General Ordinària de gener no s’hi va presentar cap candidatura. Per aquest motiu, la colla va incorporar diverses persones a l’Òrgan de Govern de manera excepcional per donar un cop de mà en el dia a dia.

Després d’una votació entre els presents, la candidatura que ha resultat guanyadora està encapçalada per Xavi Nouvilas, per 70 vots a favor, 13 en contra, 7 en blanc i 3 nuls. Josep Francesc Cortés en serà el cap de colla. Aquest Òrgan de Govern treballarà fins al mes de gener de 2024, moment en què es tornarà a convocar una nova Assemblea.

Assemblea General Extraordinària dels Castellers de Terrassa

Objectius dels pròxims mesos

L’objectiu principal del projecte, que té una durada de dos mesos, és intentar parar la situació de temporalitat i té intenció de continuar treballant per la colla. Els Castellers asseguren que l’estat d’ànim actual de la colla “no és el més saludable” i “ha costat força el seu funcionament”. Per aquest motiu, es marquen “treballar en consistència, cooperar, ser capaços de transmetre els valors de la colla al món i així sentir-se part d’un mateix projecte”. La colla també es proposa repetir l’actuació de Festa Major. Pel que fa a reptes, la colla espera poder-se reunir amb l’alcaldia, fer un conveni amb colles de cultura, organitzar-se internament i establir un calendari pel pròxim any 2024.

Assemblea General Extraordinària dels Castellers de Terrassa

La colla castellera de Terrassa ha fet balanç d’aquest any i ressalta que “des de la comissió d’equitat, continuem treballant en el protocol contra agressions i en el pla d’igualtat, ja que des de la CCCC s’està treballant en un protocol estàndard per a totes les colles que es presentaran a la jornada anual de novembre”.

Els Castellers també han fet una valoració tècnica i ha assegurat que dins de l’equip tècnic, els primers mesos hi ha hagut poca coordinació i manca d’objectius comuns. “Hem millorat a l’hora d’apuntar-nos, sobretot a les actuacions, i en general som més que l’any passat tant assajos com actuacions, però encara som pocs per tot el talent i potencial que tenim per poder assajar els castells amples i bàsics de 8”, han explicat. Els Castellers de Terrassa confien que el que queda de temporada es treballarà amb objectius comuns pel benestar de tota la colla i així “remar en la mateixa direcció”.

To Top