Terrassa

El temps frena les vendes al Fora Stocks

El Fora Stocks ha atret terrassencs i terrassenques a la plaça vella durant el matí, però el vent i els núvols han condicionat les vendes a la tarda

Nova edició del Fora Stocks a la plaça Vella de Terrassa / Lluís Clotet

Després d’un mes d’agost de poca activitat comercial a la ciutat, les botigues associades a TerrassaCentre treuen al carrer l’stock que els ha quedat als magatzems. I d’això es tracta el Fora Stocks d’aquest primer dissabte de setembre, una fira comercial impulsada des de TerrassaCentre que fa que durant un dia es puguin comprar articles a preus molt temptadors.

El Fora Stocks ha convertit el centre de la ciutat en un punt de trobada multitudinari. 21 comerços de la ciutat s’han aplegat aquest dissabte a la plaça vella i 11 a peu de botiga per acomiadar la temporada d’estiu, oferint els seus productes amb promocions úniques. Bosses a 5 euros, Jerseis a 10, sabates a meitat de preu, joies, pijames, articles per a la llar… l’oferta és àmplia i n’hi ha per a tothom.

L’hora de més afluència ha estat entre les 12 i les 14 hores del migdia. A mesura que ha anat avançant el dia el sol ha desaparegut, però la temperatura s’ha mantingut agradable i ha convidat a sortir de casa. El temps, que ha fet patir tot el dia als comerciants, ha jugat en contra dels comerços a la tarda, que a partir de les 18 hores han vist moviment de terrassencs i terrassenques que han sortit a treure el cap, però no han comprat tant com s’esperava. Alguns sí que es passegen amb bosses, com la Sandra, que s’ha comprat un jersei. “No tenia intenció de comprar, però he passat per aquí davant i m’he acabat firant”, explica animada. “Vinc al Fora Stocks quan m’assabento que es fa. Algun any he vingut i la veritat és que està molt bé”, encara explica la Sandra. La terrassenca assegura que les fires com aquesta fan que la gent surti al carrer, i en ciutats petites com aquesta que la gent es coneix, et retrobes amb gent i passes una tarda agradable.

Nova edició del Fora Stocks a Terrassa / Lluís Clotet

Es pot arribar a pensar que si el que es ven és l’estoc que ha quedat al rerefons de les botigues, pot estar passat de moda. Però el cert és que, si saps remenar bé, pots arribar a trobar ganges als millors preus. “La jornada al matí ha anat millor del que ens pensàvem perquè nosaltres que tenim producte de bany, el setembre és un mes fluix i déu-n’hi-do el que hem venut”, expliquen la Irena Nart i Montse Navarro de la botiga Corset, que s’han posat a peu de botiga del carrer Sant Pere. Asseguren que durant el mes d’agost han venut força, però que la tornada de l’estiu és incerta. “Estem a l’expectativa, no sabem com anirà la cosa… hi ha gent que té por, que diuen que aquest any serà complicat i anirà malament, però ja veurem que passa”, indiquen.

“Ha anat molt bé aquest matí, però sí que és veritat que altres vegades va millor”, explica la Sílvia Freixa de la marca SetandSets. La botiguera creu que potser el clima ha influït en la jornada. “Hem estat patint tots els comerços pel vent, per si plouria… i hem anat posant garrafes per aguantar les carpes”, continua explicant. La Sílvia Freixa té un showroom a Terrassa i fa més d’un any que participa en el Fora Stocks. “Jo sempre hi participo perquè em va molt bé per donar-me a conèixer, apropar-me a les clientes i aconseguir-ne de noves”, assegura. El mes de setembre és un més de transició, on la gent torna de vacances amb la despesa feta i les botigues necessiten fer liquidació d’estoc. “Aquest mes la gent té altres despeses i no pensa a comprar, per tant, intento fer una bona liquidació a bons preus”, conclou.

La Sara Rodríguez, de la botiga Damas and Co, assegura que al matí ha venut força estoc. “Durant el matí hi ha hagut força afluència de gent, ara, però, s’ha relaxat i suposo que és perquè s’ha tapat el temps”, explica. A diferència d’alguns comerços de la ciutat, Damas and Co han venut molt durant el mes d’agost. “Com que no he fet vacances hem estat cada dia i molta gent ha vingut a la botiga perquè sabien que estàvem oberts”, assenyala. “La gent ja s’ha gastat molts diners a les vacances i ara no és un bon moment per vendre, i tot i que és complicat, ens ha anat prou bé”, conclou la Sara.

Sabateria Districte 19 al Fora Stocks a Terrassa / Lluís Clotet

“A nosaltres el Fora Stocks ens ha anat molt bé, millor al matí que a la tarda”, expliquen la Carme Colmenero i l’Encarna Garcia de la sabateria Districte 19. Ambdues asseguren que sempre els va bé aquesta jornada per liquidar el producte. “A l’agost també hem venut bastant, també molta roba, perquè hem treballat molt”, continuen explicant. Pel que fa a la tornada a l’activitat, l’Encarna explica que les vendes a principi de temporada són incertes. “Depèn molt del clima, si comença a fer fred, vendrem més roba”, assegura. “El temps influeix i a principi de temporada costa bastant treure la sandàlia per posar-te una tancada”, afegeix la Carme.

La Lara González va obrir la botiga El sueño de Lara fa poc més d’un any. “A mi no és el dia que millor m’ha anat i mira que normalment em va molt bé”, explica. La Lara assegura que un cop al mes les botigues es posen a vendre al carrer i ha vist que, en el seu cas, li funciona millor que el dia del Fora Stocks. “El temps influeix i també el setembre, que és un mes on la gent ja ha gastat molt a les vacances i s’han de fer altres pagaments”, explica. “Jo ara vinc de les vacances i estic animada, a veure que tal ve la nova temporada”, conclou la Lara.

El temps frena les vendes al Fora Stocks
To Top