Esports

Tret de sortida a la lliga de l’ascens per al Terrassa FC

Un Terrassa que s’ha reforçat amb deu futbolistes inicia la travessia que l’ha de dur a Primera Federació. El primer pas serà el duel de diumenge a les 19 hores a l’Olímpic contra el Badalona Futur

Amb una mitjana d’edat de 25 anys, la plantilla del Terrassa presenta fins a deu cares noves / LLUÍS CLOTET

El xiulet inicial d’Aleksandar Ivaylov Angelov Borisov marcarà l’inici del llarg i segurament tortuós viatge del Terrassa FC cap al futbol professional. L’aventura que va dibuixar el màxim accionista del club, Constantinos Tsakiris el dia 4 d’agost -arribar al futbol professional en un termini de tres anys- comença diumenge a les 19 hores a l’Estadi Olímpic amb la visita d’un altre equip que aspira a l’ascens, un Badalona Futur que ha confiat el timó de la nau a l’exterrassista Ferran Costa, que era precisament la primera opció per a la banqueta del Terrassa FC 2023-2024.

Però no serà l’ex del Manresa sinó el palamosí Gerard Garrido el responsable de dirigir l’orquestra terrassista i dur-la cap a l’anhelat ascens de categoria. Tant el tècnic com els 23 integrants de la plantilla afronten aquesta temporada amb el convenciment que si donen tot el futbol que duen dins, l’ascens deixarà de ser una quimera i esdevindrà una realitat. Convertir la pressió en il·lusió és el missatge que transmet Garrido, que s’estrenarà demà a la banqueta de l’Olímpic, en un inici de temporada d’allò més complicat. No en va, després de rebre els badalonins, el Terrassa s’enfrontarà consecutivament a dos equips que aspiren també a l’ascens: Lleida i Espanyol “B”.

El Terrassa FC és un equip que s’ha remodelat convenientment amb futbolistes amb experiència a la categoria. La mitjana d’edat de la plantilla és de 25 anys. Dels 23 futbolistes, només 13 continuen amb relació a la temporada passada. Els deu restants són nous. El Terrassa té al davant vuit mesos intensos de competició. El diumenge 5 de maig rebrà a l’Olímpic la Peña Deportiva d’Eivissa, equip de procedència del tècnic i també de dues de les incorporacions: el central Carlos Badal i el migcampista Jofre. Directius, tècnics, aficionats i jugadors esperen que aquell dia es pugui celebrar l’ascens directe o bé la classificació per a disputar el “play-off” d’ascens.

Un rival fort per començar

Gerard Garrido, però, vol anar pas a pas. Té clar que el Badalona Futur vindrà a complicar molt les coses i espera que els seus sàpiguen estar a l’altura de les circumstàncies. “El Badalona Futur és un rival amb molts registres. El seu entrenador ja ha demostrat al Manresa que sap jugar, però també ser més rocós quan convé. Saben defensar molt bé, però tenen molta qualitat per atacar-te. Són capaços d’adaptar-se a diferents situacions dins del partit. En aquest sentit, nosaltres hem de ser previsors i adaptar-nos al que puguin fer”. De totes maneres, el Terrassa es mantindrà fidel a la seva senya d’identitat, que passa per tenir la pilota i atacar amb criteri. “No renunciem a res. Tenim l’ambició de voler atacar i fer que la gent s’ho passi bé. Això és el que ens portarà a guanyar”, explica.

El Terrassa s’estrenarà amb 20 futbolistes disponibles. A banda del capità Àlex Fernández i de Carlos Badal, Meshak quedarà fora de la convocatòria, ja que va arribar fa just una setmana del Gabón i encara s’entrena en solitari. “Em costarà molt deixar dos jugadors fora i també decidir els onze que surten d’inici. Estic encantat amb com estan entrenant els jugadors. Beneït maldecap, però”, explicava ahir sobre la gespa de l’Olímpic l’entrenador de Palamós.

No preocupa a la plantilla que se’ls doni com a favorits a l’ascens. “He transmès a la plantilla que no hem de perdre mai el nord. Som favorits per pujar, com també ho són d’altres equips. Hem de donar-ho tot i mantenir sempre viva la il·lusió per guanyar i fer un futbol que de mica en mica vagi enganxant als nostres aficionats”. La cantant egarenca Carla Miralda, estrella convidada a l’estrena.

El retorn a l’Olímpic de Jose Ortega

Després de 13 temporades defensant la porteria terrassista, Jose Ortega (31 anys) va marxar en acabar la temporada passada. L’ara porter del Badalona Futur es retrobarà aquest diumenge amb l’afició. No serà un partit més per a ell. “Tornar a l’Olímpic, en aquest cas com a visitant, és molt especial. Sempre ho és tornar al lloc on has passat tants anys defensant la samarreta del Terrassa”. En l’àmbit esportiu, Ortega s’espera un duel dur. “Serà un partit molt exigent. Ells voldran protagonisme amb la pilota i imposaran un ritme molt alt. Tenen una gran plantilla. Però nosaltres anem amb les idees molt clares i l’ambició de començar la lliga sumant tres punts”. L’altre exterrassista de l’equip que entrena Ferran Costa és l’extrem balear Jaume Pascual.

Tothom espera un Badalona Futur valent

“El Badalona Futur té una gran plantilla i un molt bon cos tècnic. Estic convençut que ens plantejaran un partit molt complicat. Han començat la pretemporada una mica més tard que la resta, però estic convençut que sortiran a competir al cent per cent i ens posaran les coses molt complicades”. Són paraules de Marcos Pérez, que defensarà per segona temporada consecutiva la porteria d’un Terrassa que té molt clar que en aquesta categoria, deixar la porteria a zero és una de les principals receptes per guanyar partits.

El porter barceloní, que va jugar cinc temporades al CF Badalona, és el més veterà de la plantilla terrassista. El dia 14 d’aquest mes de setembre farà 39 anys. Però afronta tant el duel de diumenge com la temporada amb la il·lusió d’un debutant. “Segur que es veurà un partit molt competit. Nosaltres ens hem de fer forts a casa i saber competir si volem sumar els tres primers punts de la temporada”, diu. No té dubtes pel que fa a les intencions dels badalonins. “Estic convençut que no vindran a especular, sinó que sortiran a buscar la victòria. Tenen un molt bon onze inicial i una bona banqueta. Haurem de fer les coses molt bé si volem guanyar”.

Al porter de Barcelona li fa una especial il·lusió retrobar-se amb un Ortega amb qui va compartir equip la temporada passada. “Aquí a l’Olímpic, la gent se l’estima molt. Ha estat molt temps aquí i serà un partit especial per a ell. És una persona molt estimada per tots. Segur que l’afició el rebrà com es mereix”, comenta.

Gil Muntadas

El seu company Gil Muntadas, el davanter que ha arribat procedent del Cornellà, coincideix en la dificultat del partit inaugural d’aquest grup tercer de la Segona Federació. “L’evolució de l’equip durant la pretemporada ha estat evident. Entre el primer partit i l’últim s’ha produït una gran evolució. Cada vegada estem assimilant més les coses que hem anat treballant. I ara arriba el moment que més ens agrada als futbolistes. Toca començar a competir”.

El futbolista vigatà no amaga que el Terrassa ha de lluitar per l’ascens. “Per plantilla i per l’aposta de club, hem d’aspirar a pujar. Estem convençuts que podem fer-ho. Però també és veritat que hi ha molts equips que també han fet apostes molt importants. Ens ho haurem de guanyar al camp”.

L’exdavanter del Cornellà està convençut que va encertar acceptant l’oferta del Terrassa. Destaca també la qualitat del rival de demà. “Han fet una bona plantilla, amb qualitat. Serà un partit complicat, però si fem el que sabem, segur que ens anirà bé”.

To Top