Terrassa

S’amplia el cos de Mossos per “assegurar la proximitat als municipis”

La regió Metropolitana Nord suma 136 policies a la plantilla i destaquen els 21 agents que suma la comissaria de Terrassa

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, visita la nova promoció de Mossos d'Esquadra a Terrassa / Alberto Tallón

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat aquest dimecres la benvinguda als 762 nous agents de la 30a promoció que s’han incorporat als Mossos d’Esquadra en període de pràctiques. Després d’un any sencer de formació, 468 mossos i 294 mosses de la 30a promoció posen en marxa la seva carrera professional que els portarà a patrullar per tot el territori.

La regió Metropolitana Nord suma 136 policies a la plantilla i destaquen els 21 agents que suma la comissaria de Terrassa, els 15 de Badalona o els deu que s’incorporen a Granollers i Mataró. L’Eric i la Mireia, que han acompanyat el conseller en l’acte, són dues de les noves incorporacions del cos de Mossos d’Esquadra de Terrassa que formen part de la 30a promoció i que a partir d’ara reforçaran la plantilla municipal. A la Metropolitana Sud hi destinen 104 policies, reforçant sobretot l’ABP d’Hospitalet de Llobregat (21 agents), Sant Feliu de Llobregat (onze), El Prat de Llobregat (deu) o Martorell (nou).

De 17.000 a 22.000 agents

Fins al moment tota la plantilla estava formada per 17.000 agents. L’objectiu, assegura Elena “és arribar a formar una plantilla de 22.000 policies l’any 2030” i crear així “una policia de proximitat”. El conseller ha afirmat que la incorporació de nous agents és essencial perquè “es necessita proximitat i estar allà on passen les coses” i, ha assegurat, “que la seguretat no és posar cara d’enfadat, sinó estar a prop dels ciutadans i acompanyar-los”.

Interior també ha concretat la distribució dels nous policies a les diverses regions policials del país. Així, la regió policial de Barcelona suma 215 agents, reforçant principalment l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Ciutat Vella (77 policies), la d’Horta-Guinardó (24), Eixample (20) i Sant Martí (19 agents). La regió policial de Girona compta des d’ara amb 78 agents nous, la regió policial Central compta amb 55 mossos més i la regió policial del Pirineu Occidental es reforça amb 52 nous policies. A la regió policial de Ponent se n’incorporen 45 i a la del Camp de Tarragona se n’incorporen 51. Pel que fa a la regió policial de les Terres de l’Ebre, aquesta suma 26 agents.

Rejoveniment de la plantilla

Per altra banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat un altre objectiu: el rejoveniment de la plantilla. Elena ha reconegut que l’arribada de nous mossos permetrà destinar més efectius arreu del territori i cobrir millor alguns municipis. El conseller assenyala que durant els anys que no va haver-hi promocions va generar dificultats en moltes localitats per poder prestar el servei i rebien les queixes de pobles i ciutats. “Érem conscients de la demanda i necessitat dels municipis i els seus alcaldes, i això es reverteix amb la incorporació de nous agents”, ha assegurat el conseller.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que ha estat present a l’acte, ha agraït la feina feta al conseller i ha assenyalat que “estem en un moment difícil, de molts riscos i on trobem discursos d’odi que atempten contra la seguretat”. Ballart ha volgut donar un missatge de tranquil·litat i ha assegurat als presents que les coses “s’estan fent bé des dels mossos d’esquadra i se seguirà en la mateixa línia”.

Abans que acabi l’any la Generalitat convocarà una nova promoció de 850 places més a Catalunya, que s’afegeixen a l’actual promoció que s’està examinant ara mateix.

To Top