Esports

Talent de Terrassa al futbol professional

Mika Mármol amb Las Palmas

Dos futbolistes egarencs s’han fet un lloc a Primera. El defensa Mika Mármol s’ha convertit en titular al Las Palmas i el porter Dani Cárdenas busca un lloc a la porteria del Rayo

L’egarenc Mika Mármol va debutar com a titular al camp del València el 18 d’agost / ud las palmas

A finals del segle passat, Xavi Hernández i Albert Luque eren els únics futbolistes terrassencs que jugaven a la màxima categoria del futbol espanyol. Amb el pas dels anys, han anat donant el relleu a les noves generacions de jugadors que, amb més o menys èxit, s’han fet un lloc en les files dels conjunts professionals. Aquesta temporada, dos terrassencs triomfen a la màxima categoria del futbol espanyol defensant la samarreta de dos clubs històrics.

El defensor Mika Mármol (22 anys) s’ha convertit en titular a les alineacions de l’entrenador de García Pimienta a la UD Las Palmas, mentre que el porter Dani Cárdenas (26 anys) ha arribat aquesta temporada al Rayo Vallecano, on encara no ha debutat. Es tracta de dos futbolistes amb un gran futur al davant, que poden convertir-se en referents importants per als seus respectius clubs.

Mika Mármol, que ha signat per tres temporades, sembla haver-se consolidat a l’equip que entrena García Pimienta, que el coneix perfectament de la seva etapa en les categories inferiors del FC Barcelona. La temporada passada va fer un gran paper a Segona amb l’Andorra, on va jugar 38 partits. El dia 11 d’aquest mes d’agost, just un dia abans que el seu nou equip debutés a casa a la lliga davant del Mallorca (1-1), El central terrassenc va debutar amb el conjunt canari en la segona jornada. Va formar com a titular jugant en la seva posició predilecta, de central esquerrà. Va ser substituït per Benito al minut 82. A la tercera jornada ja va jugar el partit sencer en la visita de la Real Sociedad a l’Estadi Gran Canaria. El partit no va tenir gols. Aquest diumenge visiten el Girona.

Cárdenas ja té experiència

El porter Dani Cárdenas (26 anys), per la seva banda, podria debutar com a titular amb el Rayo Vallecano aquest mateix diumenge al camp del Betis. Dilluns, el macedoni Stole Dimitrievski va encaixar 7 gols davant de l’Atlètico de Madrid a Vallecas. El terrassenc ja té experiència a Primera amb el seu anterior equip, el Levante. Hi va debutar el 27 de novembre de l’any 2020. El 18 d’agost va ser traspassat al conjunt madrileny.

El també terrassenc Àlex López (26 anys), que va debutar a Primera amb l’Espanyol, milita enguany a l’Alcorcón, a Segona Divisió, després de passar per Lugo i Mirandés.

Gallar va fer el gol del triomf de l’Ibiza

El migcampista terrassenc Àlex Gallar (31 anys) ja és decisiu amb el seu nou equip, la UD Ibiza, un equip que milita al grup segon de Primera Federació. En el primer partit de lliga de l’equip al qual s’ha incorporat aquest estiu, Gallar va anotar el gol de la victòria a l’estadi d’el Arcángel davant del Córdoba, on els illencs es van imposar per 2 a 3.

L’egarenc va entrar al terreny de joc al minut 70 i al 82 va anotar el 2 a 3 que desfeia l’empat i donava als eivissencs la primera victòria de la temporada. Dissabte a la nit, la UD Ibiza rebrà a Can Misses a l’Atlético Baleares en el derbi mallorquí. Gallar ha jugat al Terrassa FC en dues etapes diferents. La temporada passada militava al Málaga, d’on va arribar procedent del Cartagena. Va debutar a Primera Divisió amb el Huesca abans de fitxar pel Girona.

To Top