Terrassa

25 ciclistes de la Vuelta punxen al coll d’Estenalles per xinxetes a la calçada

Un total de 25 ciclistes de la Vuelta a Espanya van punxar aquest diumenge a la tarda en el descens del coll d’Estenalles per la presència de xinxetes a la calçada. Entre els corredors afectats hi havia el belga Remco Evenepoel, guanyador de la Vuelta 2022, i el britànic Geraint Thomas. Els fets van succeïr pels voltants de les 15.30 hores quan el pilot estava afrontant la baixada del coll d’Estenalles (870 metres), cap a Talamanca i Navarcles, a la comarca del Bages. Els ciclistes que van punxar van poder tornar al gran grup amb normalitat i sense complicacions. El pilot de la Vuelta disputava la segona etapa de la cursa entre Mataró i Barcelona, de 182 quilòmetres i amb final davant de l’Estadi Olímpic de Montjuïc.

Quatre detinguts per un suposat intent de boicot

Els protagonistes d’aquestes detencions són quatre activistes independentistes que aquest dilluns han passat a disposició judicial després que se’ls escorcollessin els habitatges. Alerta Solidària, que porta la defensa dels implicats, ha denunciat l’opacitat en el procés i ha criticat que després de moltes hores de la detenció encara no coneixien els fets pels quals la policia espanyola els tenia retinguts.

Un dels artefactes que es van llançar a la carretera

Finalment, després de la declaració al jutjat s’ha conegut que les acusacions són per suposadament voler boicotejar la prova vessant oli de motor abans del pas dels ciclistes per provocar la seva relliscada. En concret, els acusats s’enfronten a possibles delictes de desordres públics, contra la seguretat viària, contra el medi ambient i d’organització criminal.

To Top