Esports

Gerard Garrido: “L’ambició per pujar no ens ha d’angoixar”

Quan falten nou dies per a l’inici de la lliga davant del Badalona Futur, l’entrenador del Terrassa FC, Gerard Garrido, es mostra molt satisfet amb el rendiment dels seus futbolistes

L’objectiu de la temporada que començarà el diumenge 3 de setembre és assolir l’ascens a la Primera Federació. Aquesta circumstància no genera pressió, ans al contrari, en l’entrenador del Terrassa, Gerard Garrido, que subscriu del tot les paraules del màxim accionista de l’entitat, Constantinos Tsakiris, pel que fa a la necessitat que l’equip arribi al futbol professional. “Tots tenim clar que l’objectiu és pujar de categoria. Estem treballant per a això. Si acabem la lliga primers, pujarem de manera directa. Però tampoc no s’ha de menystenir la possibilitat de pujar a través de la promoció d’ascens”, assenyala. De totes maneres, recorda que “Tsakiris va dir que l’objectiu és arribar al futbol professional en tres anys. Això no implica pujar obligatòriament aquesta primera temporada, però, òbviament, el que tots tenim el cap és l’ascens. Som el Terrassa i podem competir contra tothom, però també hi ha equips molt bons al grup que tenen el mateix objectiu que nosaltres, com Hércules, Nucía, Lleida, Badalona o els equips filials”. L’ascens és un objectiu de club”.

Treballa Garrido per tal que la idea de l’ascens “generi il·lusió i en cap cas generi pressió o angoixa ni entre els futbolistes ni en l’entorn del club”. I afegeix: “Hem fet una plantilla per tal que l’equip estigui a dalt.

El tècnic de Palamós observa “sensacions molt positives” en una plantilla amb vuit cares noves. “La pretemporada ens està anant molt bé per agafar conceptes i anar tenint rodatge. Hem anat de menys a més. Hem començat amb molts futbolistes nous i s’havia d’assimilar una idea nova. Hem anat creixent amb cada amistós. Ara estem en un moment òptim”, assenyala Garrido, que entén que el grup està cada vegada més cohesionat. “Tenim una plantilla amb molt de nivell, que ens pot donar moltes alegries aquesta temporada”.

Treball i compromís

Tot i les elevades temperatures que s’estan registrant a la ciutat aquesta setmana, l’equip es continua entrenant amb normalitat a l’Estadi Olímpic. “Tothom està treballant a un gran nivell i amb molt compromís. El partit d’aquest diumenge contra el Prat ens servirà per anar definint l’equip que començarà la lliga el dia 3 de setembre. La setmana vinent començarem amb la rutina d’una setmana habitual de temporada”, comenta Garrido.

El nou entrenador del Terrassa considera que cal “generar il·lusió a través de les victòries i no generar ni pressió ni angoixa”. Assegura estar molt satisfet amb la resposta de l’afició durant la pretemporada, per bé que encara no s’ha jugat cap partit a casa. “Ens ve a veure moltíssima gent, que ens transmet un positivisme increïble. Espero que vingui com més gent millor al camp. El joc de l’equip ha de fer que cada vegada siguem més. Necessitem l’escalf del nostre públic. Estic convençut que ens ajudaran molt”, comenta.

Pel que fa a la proposta futbolística que està assajant l’equip, Gerard Garrido explica que serà “dinàmica, atrevida, atractiva i ofensiva”, però “això no vol dir que renunciem a ser l’equip que corri més del món i que defensi millor. Si tens més ocasions i més possessió estàs més a prop de guanyar que el rival”, diu.

No s’esperen fitxatges de darrera hora

Inicialment, el Terrassa FC no incorporarà més futbolistes de cara a la temporada 2023-2024. El tècnic Gerard Garrido es mostra molt satisfet amb la plantilla amb la qual està treballant i descarta l’opció que arribin més fitxatges. “Tenim totes les posicions doblades i la plantilla és molt competitiva. No està previst que s’incorpori ningú més”, assenyala. La plantilla està formada per 23 futbolistes, per bé que un d’ells té fitxa del filial.

Meshak tornarà aquesta setmana

El migcampista gabonès Meshak Babanzila, en un matx de la temporada passada / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El migcampista gabonès Meshak Babanzila encara no s’ha incorporat als entrenaments del Terrassa FC de cara a l’inici de la competició, el 3 de setembre. Qüestions burocràtiques el retenien fins ara al seu país, però el futbolista ja les ha solucionat i aquesta mateixa setmana s’incorporarà a les ordes de Gerard Garrido. Tot i això, no estarà disponible per disputar el darrer amistós de la pretemporada, aquest diumenge a les 19 hores a l’Olímpic contra el Prat. Meshak és un dels tres únics futbolistes no disponibles. Els altres són el capità Àlex Fernández i el lateral Carlos Badal. Àlex té un trencament als isquiotibials i estarà un mínim de dos mesos de baixa, mentre que Badal es recupera d’una lesió al tendó d’Aquil·les i no tornarà fins al novembre.

To Top