Esports

Max Caldas i Fred Soyez, present i passat d’Espanya, cara a cara

Espanya i França s’enfronten aquest divendres per la cinquena plaça de l’Europeu de Mönchengladbach

Una vegada superat el desencís de quedar-se fora de les semifinals, la selecció espanyola masculina de hockey, amb set jugadors terrassencs a les seves files, comença aquest divendres la lluita per la cinquena posició del Campionat d’Europa que acabarà diumenge a la ciutat alemanya de Mönchengladbach. Els de Max Caldas han de jugar dos partits. Divendres a les 14.30 hores s’enfrontaran a França, tercera classificada del grup “B”, mentre que dissabte a les 18.15 hores tancaran la seva participació en aquest Europeu davant de Gal·les, quart classificat del grup “B”.

En aquesta fase per determinar els noms del cinquè i el sisè classificats i també per decidir qui seran els dos equips que perdran la categoria, s’arrosseguen els punts assolits durant la primera fase amb els rivals directes. En aquests moments, Espanya lidera la classificació amb els mateixos 3 punts que els francesos, a qui superen per 5 gols a 2 en el “goal-average” general. El matx d’aquest divendres amb els francesos és clau. Si Espanya guanya, en tindrà prou d’empatar dissabte amb els britànics per assegurar-se la cinquena posició i la consegüent permanència a la màxima categoria del hockey continental de seleccions.

L’esperat cara a cara

L’Espanya-França d’aquest divendres serà especial per als dos seleccionadors. Max Caldas es veurà les cares amb el seu antecessor a la banqueta de la selecció espanyola, un Fred Soyez que ha tornat al capdavant del combinat francès. El seu ajudant és també un vell conegut. Es tracta del terrassenc Ramon Sala, que va acceptar aquest càrrec amb la vista posada en els Jocs Olímpics de París 2024, en els quals el combinat francès exercirà d’amfitrió. Es preveu un matx equilibrat.

L’argentí Max Caldas (50 anys) es va fer càrrec de la selecció espanyola l’estiu del 2021, just després dels Jocs de Tòquio. Aquest divendres al matí s’enfrontarà a Fred Soyez (45 anys). L’entrenador de Lille, exjugador del Club de Campo madrileny, va estar al capdavant del combinat espanyol durant un període de set anys, entre 2014 i 2021. Va arribar al conjunt masculí espanyol en substitució del tècnic barceloní Salva Indurain.

To Top