Esports

Cristina Montesinos disputarà dijous a les 7 els 35 km marxa

Després de la medalla de bronze assolida a l’Europeu, la marxadora terrassenca afronta aquest matí la cita més rellevant de la temporada: el Mundial de Budapest

L’atleta terrassenca Cristina Montesinos prendrà part avui en la prova dels 35 quilòmetres marxa femenins del Mundial de Budapest

Avui és el dia. L’atleta terrassenca Cristina Montesinos prendrà part en el Campionat del Món d’atletisme, que es disputa a la capital hongaresa, Budapest. La representant terrassenca en aquesta màxima cita de l’atletisme mundial competirà aquest dijous a les 7 hores.
Montesinos competirà en l’especialitat dels 35 quilòmetres marxa femenins juntament amb Raquel González i la plusmarquista mundial María Pérez, que diumenge passat es va penjar la medalla d’or en la prova dels 20 quilòmetres marxa femenins. Avui buscarà la seva segona medalla en aquest Mundial.

L’atletisme espanyol presentarà a Budapest 56 atletes (29 dones i 27 homes), el que suposa el tercer equip més nombrós de tota la història. Tots ells han complert els requisits fixats pel seleccionador espanyol José Peiró i la direcció esportiva de la Federació.

L’atleta terrassenca travessa per un gran moment de forma. Es va penjar la medalla de bronze en el Campionat d’Europa de marxa atlètica per equips. Ocupa actualment la quarta posició en el rànquing històric espanyol, amb un registre de 2.45’48”. Per la seva banda, la seva companya Raquel González és la vigent subcampiona d’Europa de la distància, amb un registre de 2.42’27”. L’equip espanyol té moltes esperances dipositades en la prova llarga de la marxa femenina en aquests Mundials de Budapest.

Un circuit molt exigent

Els 35 quilòmetres marxa femenins es disputaran sobre un circuit molt exigent. Montesinos afronta amb la màxima il·lusió la prova. Al passat Campionat d’Espanya de marxa en ruta celebrat a la localitat murciana de Cieza es va assegurar la seva participació en aquest Mundial de Budapest, sens dubte la gran competició de la temporada. Montesinos va completar en aquella oportunitat els 35 quilòmetres en un temps final de 2.50’10”. Va aconseguir millorar en més d’11 minuts la seva marca personal. I no només això: també va assolir la cinquena millor marca mundial de l’any.

Medalla de bronze a l’Europeu

Cristina Montesinos es va proclamar al maig campiona d’Europa per equips en la distància de 35 quilòmetres a la ciutat txeca de Podebrady. L’egarenca, que ja havia estat internacional absoluta l’any passat, va ser tercera amb un registre de 2.45’58”, el que suposava una nova marca personal. Aquest any s’ha proclamat també subcampiona d’Espanya en 35 quilòmetres ruta i campiona de Catalunya dels 20 quilòmetres.

To Top