Comarca

Prohibeixen utilitzar l’aigua de l’aixeta a Can Trias i altres barris de Viladecavalls

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat ha detectat una concentració anormal d’alguns paràmetres en l’aigua que abasteix aquesta zona. La mesura afecta també algunes zones colindants amb Terrassa

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha emès un avís en el que es demana a la població del barri de Can Trias i d’altres carrers de Viladecavalls no utilitzar l’aigua de l’aixeta per al consum ni per a la preparació d’aliments.

Les zones afectades per la prohibició són les següents: tot el barri de Can Trias, inclosa la zona industrial, barri de la Planassa (carrer de Matadepera, del número 1 al 19), camí de l’Estació fins arribar a la zona de Can Corbera al carrer Joan XXIII, carrer de Vacarisses, vial de Sant Jordi (on hi ha Circutor, Ficosa i el Parc Logístic), Can Mitjans i els següents carrers: carrer dels Pirineus, carrer del Tibidabo, carrer del Montcau, carrer del Montsec, carrer del Montseny, carrer de Sant Llorenç i carrer del Puigmal.

El motiu de la mesura és que s’ha detectat una concentració anormal d’alguns paràmetres en l’aigua que abasteix aquesta zona.

Les recomanacions són: no utilitzar l’aigua de l’aixeta per al consum ni per a la preparació d’aliments. Sí que estan permeses les dutxes i els banys, però es recomana reduir el seu temps i amb l’aigua el més freda possible, ja que així es redueix l’exposició per inhalació de THM. Es recomana també ventilar els banys i les cuines.

L’Ajuntament de Viladecavalls ha emès un BAN per avisar la població (clicar aquí per consultar). La companyia que abasteix d’aigua el municipi, Mina d’Aigües de Terrassa, està treballant conjuntament amb l’empresa municipal d’aigua de Terrassa, Taigua, per aconseguir normalitzar de nou els valors de l’aigua. La incidència afecta també algunes zones del municipi de Terrassa.

Mentrestant, l’Ajuntament ha demanat a l’empresa Mina que posi a disposició de la ciutadania afectada, punts de subministrament d’aigua potable, ubicació dels quals es donarà a conèixer tan bon punt sigui possible.

To Top