Terrassa

El mosaic de Padrós a Terrassa es mantindrà descobert

El mural, de 1970, es troba en un local comercial del carrer Major

Detall del mural, al carrer Major / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Les negociacions entre l’Ajuntament de Terrassa i Druni, la cadena de perfumeries que condiciona el local, han fructificat: el Mural de les Monedes, el mosaic de Santiago Padrós realitzat en una de les parets d’aquest espai del carrer Major, es mantindrà descobert. Tothom podrà contemplar-lo.

El “Mural de les monedes”, creat l’any 1970, decora una paret del cèntric local de Terrassa on era l’H&M i, abans, el Banco Hispanoamericano. Fa uns mesos, la cadena de perfumeries Druni va començar a fer-hi reformes per obrir allà un establiment.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tot apuntava que l’obra, catalogada, d’alt valor històric, quedaria preservada però amagada rere un envà. El 17 de juliol, Diari de Terrassa va publicar un reportatge sobre el mosaic i la possibilitat que s’ocultés. Es va obrir un debat sobre la necessitat de mantenir-lo a la vista.

Visites programades

El mural és un conjunt al·legòric del Descobriment d’Amèrica. El 20 de juliol, el consistori va expressar públicament la seva intenció de lluitar perquè el mosaic fos visible. Per això negociava amb Druni. Aquest dilluns, l’alcalde, Jordi Ballart, va anunciar que l’obra de Padrós es mantindria descoberta i a la vista al local comercial.

Gràcies a l’entesa amb la cadena de perfumeries, “aquesta obra artística serà gaudida per tota la ciutadania”. El mural s’inclourà en la programació de visites culturals.

To Top