Terrassa

Terrassa viurà aquest dimecres un nou pic de calor

El Meteocat ha activat l’avís de calor per dimecres i dijous

Terrassa, com tants altres punts de Catalunya, ja es prepara per donar la benvinguda a un nou pic de calor, que dispararà les temperatures entre dimecres, 9 d’agost, i dijous, 10 d’agost. Serà el quart pic de la temporada. Meteocat ha activat l’avís de calor per dimecres en sis comarques del Pirineu occidental. Tanmateix, serà dijous quan la calor tocarà sostre amb avís meteorològic a l’oest de Catalunya amb nivell taronja, tal com mostra el mapa d’avisos. Al Pla de Lleida, està previst que les temperatures màximes oscil·lin entre els 40 i els 42 ºC.

El pic de calor arriba de nou perquè tornem a tenir una situació atmosfèrica que afavorirà l’arribada de vent càlid. L’aire càlid del nord de l’Àfrica penetrarà cap a la península Ibèrica en onada de calor.

Durant els tres anteriors pics de calor, un a finals de juny i dos al juliol, vam tocar els 40 ºC. Encara no queda del tot clar que aquests dies d’agost arribem a aquesta xifra. El que queda clar és que farà molta calor, amb valors plenament caniculars i amb ambient sufocat al migdia.

Perill d’incendi forestal

A més, el mapa de perill d’incendi forestal que realitza diàriament el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat situa algunes zones de Catalunya en perill alt durant dimecres. De fet, s’ha activat el nivell 2 del Pla Alfa, corresponent amb un perill alt o molt alt, en alguns parcs de la Xarxa de Parcs Naturals.

To Top