Cultura i Espectacles

El Cor Jove Nacional de Catalunya omple la Seu d’Ègara

L’Església de Sant Pere ha estat l’escenari ideal per a un repertori que té la poesia en català com a eix central.

Cor Jove Nacional de Catalunya

El Cor Jove Nacional de Catalunya ha actuat aquest divendres a les 20 hores a Terrassa, en el marc dels concerts d’estiu que durà a terme dissabte a Banyuls (Catalunya Nord) i diumenge a Menorca (Illes Balears). El cor, format per una selecció de 32 cantaires entre 18-28 anys de tot el país i creat ara fa 10 anys des del Moviment Coral Català, ha dut a terme l’estrena del cicle de concerts a les esglésies de Sant Pere, a la Seu d’Ègara. L’actuació ha estat organitzada per Terrassa Ciutat Coral.

El cor ha estat dirigit artísticament per la terrassenca Mireia Barrera, qui l’any 2014 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura. Per la seva banda, Lluís Vidal és el pianista. L’ocasió també ha comptat amb la col·laboració de l’artista visual i poeta Perejaume. L’Església de Sant Pere ha estat l’escenari ideal per a un repertori que té la poesia en català com a eix central.

Repertori del concert

S’han sentit els poemes del barceloní Josep Carner i del sabadellenc Pere Quart (nascut com a Joan Oliver), amb “Ratapinyada”, “Musclo” i “L’Elefant”. També han comptat amb cants de J. Roís de Corella i G.de Liost. El valencià Vicent Andrés Estellés també ha estat present amb els seus “Canta l’assassí” (de les “Estellessianes“) i “Cançó de l’home parat al cantó”. Tal com va avançar Barrera, en aquest primer tram del concert s’han intercalat peces amb música de piano i coral, amb altres a cappella.

La tria del repertori de la segona part és obra i influència de l’artista multidisciplinari Pere Jaume. S’han cantat autors en llengua catalana com G. de Machaut, Ausiàs March, R. L. de Grigno i M. Manent.

To Top