Terrassa

El CAAD anima a l’adopció de mascotes a l’estiu

El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) de Terrassa juga un paper fonamental en el cuidat d’animals abandonats en el municipi. Els voluntaris de la protectora treballen cada dia per donar una segona oportunitat als que arriben, però necessiten que la gent els adopti. I més a l’estiu

Durant les vacances, disminueixen les adopcions i augmenten els abandonaments / nebridi aróztegui

Durant l’estiu, el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) de Terrassa ha de fer front a la pitjor època de l’any. Durant aquesta temporada, augmenten els abandonaments i disminueixen les adopcions. És per això que el centre, que aquests dies està saturat, fa una crida a l’empatia ciutadana i a l’adopció. De fet, molts dels gossos han estat traslladats a una residència externa per falta d’espai. Actualment, 100 gossos i 30 gats estan a l’espera de ser adoptats al CAAD per instal·lar-se a una llar on poder trobar una nova vida, fora de la gàbia.

Javier Véliz, voluntari del CAAD, explica que “els gossos estan més xafats durant l’estiu. Hi ha molts que, per passejar mitja hora al dia, els hem d’arrossegar”. Després de temps demanant-ho a l’Ajuntament, el voluntariat del centre ha aconseguit que es posin tendals a sobre de les gàbies, ja que a l’estiu els gossos ho passen molt malament amb la calor. El mes passat també van rebre alguns punts de refresc gràcies a les donacions dels ciutadans. El Javier comenta el cas “d’un dels gossos, el Rufo, està trist pràcticament sempre. Només l’hem vist content quan es mulla als punts de refresc”.

100 gossos i 30 gats estan esperant ser adoptats al CAAD Terrassa

Els gossos potencialment perillosos (GPP) són els que més costa que trobin una nova llar. Tot i que no mostrin comportaments agressius, la gent no els acostuma a adoptar pel fet de ser GPP. És el cas del Duque, que fa un any i mig que està al centre. Els voluntaris veuen com s’està consumint dia a dia. Sens dubte, necessita companyia i confiança.

Tot i que són 30 els gats que estan en adopció, la protectora compta amb 118 més que encara no poden ser acollits. L’Alba Solvas, tècnica de Benestar Animal, afirma que “això passa perquè n’hi ha molts que són petits i acostumen a necessitar un mínim de dos mesos perquè puguin ser adoptats, ja que els han de posar les vacunes. Amb alguns inclús s’allarga més”.

Massa gats abandonats

Al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics reben massa gats abandonats. De fet, pràcticament tots els que arriben ho fan sense xip. A més, n’hi ha molts que tenen alguna malaltia de la qual no es poden recuperar. Aquests són els que acostumen a passar més temps a la protectora. Els que troben una llar amb més facilitat són els cadells.

Un altre dels problemes que afronta el CAAD Terrassa és la devolució d’animals. Molta gent que adopta no aconsegueix adaptar-se a la vida que ha de portar l’animal i acaben tornant-lo a la protectora, dient que el comportament de la mascota no ha estat òptim. Les persones que conviuen amb animals saben que la seva adaptació a un nou espai pot ser complicada, però tot és qüestió de temps i de ganes.

Més de 100 animals esperen al CAAD de Terrassa per ser adoptats

To Top