Terrassa

Les dues excepcions en què el propietari pot entrar al seu pis de lloguer

La venda de l’habitatge o la necessitat de fer-hi reparacions obren la porta a l’arrendador

El lloguer d’un pis estableix un contracte entre el propietari i l’arrendatari en què el primer cedeix el seu habitatge al segon a canvi d’una recompensa econòmica. El traspàs és total, i això també inclou que qui té la propietat no pugui entrar al seu pis mentre el contracte estigui vigent, tal com reconeix la Constitució espanyola. Ara bé, hi ha dues excepcions.

La primera, tal com recull el portal Idealista, és si el propietari de l’immoble decideix posar-lo a la venda mentre encara hi ha un inquilí de lloguer. Per fer-ho, però, en el contracte hi ha d’haver una clàusula explícita que digui que el propietari pot mostrar el pis a potencials compradors amb els arrendataris encara convivint-hi.

El segon escenari és si cal fer reparacions a l’habitatge. En aquest cas, i en respecte de la privacitat dels arrendataris, caldrà sempre avisar-los i comptar amb el seu permís. Si es dona, el propietari podrà accedir al seu pis llogat amb el personal necessari per fer la reforma. En cas que els arrendataris es neguin a donar-los accés, hauran d’assumir el cost dels possibles desperfectes.

Les dues excepcions en què el propietari pot entrar al seu pis de lloguer
To Top