Terrassa

Terrassa vs Sabadell: el hockey de Terrassa o el waterpolo de Sabadell?

És la batalla definitiva per decidir qui és la capital. Terrassa ho té clar i Sabadell ho haurà d’admetre

[Josep Cadalso i Pere Figueras Valls]

Ets mala raça o mala pell? Nosaltres ho tenim clar. El Diari de Terrassa i el Diari de Sabadell ens volem sumar a la rivalitat entre la capital i l’intent de capital i engeguem una nova secció per a comparar, des d’un punt de vista constructiu i simpàtic, una nova secció per parlar (i, per què no, comparar) les potencialitats dels dos municipis pel que fa al seu patrimoni, història o símbols, entre d’altres. Aquesta setmana ens centrem en el hockey de Terrassa i el waterpolo de Sabadell.

La ciutat més olímpica del món: poc més a afegir

Hockey

D’identitat en pots tenir de moltes maneres. Encara que la de les ciutats fa més goig quan el segell és propi i no exportat. Quan el fas des de casa, més que quan el compres fora. Terrassa porta cosit a la seva pell el cognom de “ciutat més olímpica del món”. I no és una frase feta ni un invent publicitari. És el reflex d’una realitat indiscutible. El hockey és, en aquest sentit, l’esport que més olímpics ha generat, gairebé noranta. A partir d’aquí, el llistat d’èxits és interminable: cinc medalles olímpiques, quatre Copes d’Europa de clubs i un munt de lligues, Copes del Rei i de la Reina i altres èxits que formen un palmarès envejable en tots els sentits. No cal dir que el waterpolo sabadellenc també ha aconseguit èxits, no serem nosaltres qui ho neguem.

Però hi ha una diferència fonamental entre una realitat i una altra. I és l’origen dels protagonistes. El hockey de Terrassa s’ha basat en la promoció dels jugadors de casa, en l’origen familiar dels seus esportistes i en una filosofia i una manera de fer pròpies, apostant per l’esport amateur com a base de la seva realitat. És cert que en l’esport professionalitzat actual sembla difícil entendre una realitat com la nostra, però aquesta és, precisament, la seva fortalesa. El hockey de Terrassa ha estat sempre gran sobre una estructura pròpia que no ha necessitat fitxatges externs per convertir-se en una referència a Espanya i al món. La feina dels clubs locals, en aquest sentit, ha estat exemplar i modèlica. En canvi, el waterpolo de Sabadell ha hagut de mirar cap a l’exterior per construir propostes amb garanties. I, en aquest sentit, ha mirat molts cops cap a Terrassa per incorporar talent als seus equips. Sense anar al passat més llunyà, Paula Leitón ha estat capital a l’equip femení del CN Sabadell i Bernat Sanahuja al masculí.

El Club Natació Sabadell, pioner i una trituradora de títols

Waterpolo

Parlar del Club Natació Sabadell només de la secció de waterpolo és injust. De fet, estem parlant de la tercera entitat amb més socis de Catalunya, només superat per gegants com el FC Barcelona i el RACC. La natació ha estat un gran referent i com a institució pot presumir, en els seus 107 anys de vida, d’infinitat de guardons, com la Creu de Sant Jordi. Però en aquesta competició Sabadell-Terrassa esportiva entre waterpolo i hockey, el Club Natació Sabadell ofereix un balanç envejable. De fet, és un autèntic col·leccionista de títols. Potser un dels més importants, convertir-se en un dels pioners de la primera lliga femenina. Precisament les noies han protagonitzat una època daurada que cap club d’hockey de Terrassa pot igualar mai: 6 Champions League, 3 Supercopes d’Europa, 20 lligues nacionals, 18 Copes de la Reina, 11 Supercopes d’Espanya… A més de ser la base de la selecció a Mundials i Jocs Olímpics.

El masculí afegeix un Euro Cup, 8 subcampionats de lliga, 3 Copes del Rei, 4 Supercopes d’Espanya i una Copa de Catalunya. S’han produït fitxatges, és evident, però un bon grapat d’aquests esportistes han passat per l’Escola Santa Clara, un altre símbol del Club. Trobem fins a 7 jugadores subcampiones olímpiques com Maica Garcia, considerada la millor jugadora del planeta, Laura Ester, millor portera d’Europa, Mati Ortiz, Jennifer Pareja, Anni Espar, Pili Peña i Irene González; un doble campió del Món com Dani Ballart; 12 campions del Món; 11 subcampions del Món, 9 campiones d’Europa; 3 subcampions d’Europa… La llista de noms és interminable, fruit d’una gran feina de base d’una entitat que també pot presumir d’una organització impecable de diferents edicions de la final de la Champions

I ARA QUE JA TENS LA INFORMACIÓ, A VOTAR!

ENQUESTA | Terrassa vs Sabadell: el hockey egarenc o el waterpolo del CNS?

Terrassa vs Sabadell: el hockey de Terrassa o el waterpolo de Sabadell?
To Top