L’arribada dels Barcelona Dragons a Terrassa va aixecar grans expectatives entre bona part dels aficionats al futbol americà. La franquícia abandonava aquesta temporada la seva seu a Reus per apropar-se a Barcelona, el nucli més important de seguidors d’aquest esport. Aquest fet feia preveure un augment notable dels espectadors en els partits de la lliga europea, fet que no s’ha complert, fins ara.
A Reus, la mitjana d’assistència als partits dels Dragons es va situar en 1.100 fans. A Terrassa, les xifres no han millorat massa. Al primer partit contra els Helvetic Guards, 1.428 persones van ocupar les graderies de l’Estadi Olímpic. En el segon encontre contra el Munic Ravens, la xifra va baixar als 1.128 espectadors. I en el tercer partit, contra el Tirol Raides, es va arribar a les 1.158 persones.
“Les nostres previsions eren superar els números de Reus. Però no ha estat així”, admet el president institucional dels Barcelona Dragons, Carlos Alonso. “El primer dia ens va perjudicar el xàfec que ens va afectar, però la xifra va ser bona. En els altres dos partits no s’han complert les expectatives. Els nostres seguidors ens reclamaven la proximitat a Barcelona i per això vam deixar Reus. Pensàvem arribar a una mitjana de 2.000 persones de públic.”
El president de la franquícia avança que la temporada vinent obriran oficina a Terrassa i acostaran el centre d’entrenament
La franquícia va estudiar primer l’opció de jugar aquest any un o dos partits lluny de Reus. Un plantejament que va variar després per fer una aposta decidida per la seu de Terrassa. “Quan acabi la temporada seurem i reflexionarem”, explica Carlos Alonso. “Creiem que les negociacions amb el Terrassa FC van ser molt llargues, en acabat va haver-hi un problema de comunicació amb l’ajuntament que va endarrerir l’anunci de l’arribada a Terrassa i tampoc es va poder fer una presentació institucional. Tot això no ens va beneficar.”
En tot cas, el president institucional dels Dragons indica que el futur de l’equip continua estant a Terrassa. “Estem molt contents a la ciutat i amb la instal·lació. No hem vingut de forma temporal, sinó per quedar-nos molt temps.” En aquest sentit, Carlos Alonso avança que la idea de la franquícia és potenciar el lligam amb la ciutat. I aquesta aposta implicaria instal·lar les oficines dels Dragons a Terrassa i acostar el centre d’entrenament, ara a Salou. De fet, l’única activitat dels Dragons a Terrassa són la disputa dels seus partits.
“Aquesta temporada era impossible fer aquest canvi. És una dificultat traslladar tantes persones i tant material des de la Costa Daurada a Terrassa. Volem assentar-nos a la ciutat”, explica Alonso.
Per tot això, espera que també pel que fa a públic augmenti la connexió. “Terrassa és la tercera ciutat de Catalunya. I té un equip de futbol americà molt consolidat. Això ens feia suposar que podria venir més gent de la ciutat als partits. Però el que buscàvem era acostar-nos a Barcelona com ens demanava la gent. Ho hem fet i l’impacte no ha estat el desitjat. “
Jornada especial
Avui, en el partit contra els París Musketeers els Barcelona Dragons han organitzat un programa especial d’esdeveniments de cara als espectadors. La Power Party començarà a les 14 hores. Els menors de 18 anys que vagin al partit amb la samarreta de futbol americà del seu equip entraran gratuïtament. I a la mitja part actuarà Faraji Omar Wright, més conegut com a Rexx Life Rej, un raper i cantant que ha llançat cinc àlbums que van tenir un èxit internacional d’alta categoria.
A més, visitaran l’Estadi Olímpic alguns jugadors dels Barcelona Dragons dels anys 90 com Jesús Angoy, Vicenç Rodríguez, Xisco Marcos i Pau Coll, que estaran presents a la Power Party i participaran en les activitats del dia.
“La idea és fer una jornada familiar en la qual els seguidors es puguin trobar entre ells, conèixer els jugadors, disposar de diferents atractius. El partit és un element més de la jornada”, explica el president de Dragons.