Terrassa

El nou gran parc de Terrassa ja té camp de futbol

Les obres de la primera fase arriben al seu equador

Aquest és el nou camp de futbol 7 de Sant Pere Nord / LLUÍS CLOTET

L’estructura formigonada dels vestuaris és una realitat, però potser el més cridaner als ulls és el nou camp de futbol 7, amb la gespa ja col·locada. El parc de la República, a Terrassa, cobra forma i, en principi, els terminis de construcció es mantenen amb poques variacions. Aquest és un repàs de l’estat del projecte.

Primera fase

L’execució de la primera fase, amb un pressupost inicial que fregava els 1,6 milions d’euros, es va iniciar el novembre del 2022, amb un retard de set mesos provocat, sobretot, per l’encariment de les matèries primeres. La constructora escollida es va tirar enrere pocs dies abans d’encetar les obres. L’Ajuntament va acabar readjudicant el projecte a la tercera candidata. Aquesta part de l’obra, ja en el seu equador i contigua a l’actual camp municipal de futbol de Sant Pere Nord, consisteix en aixecar un nou edifici de vestidors, un camp de futbol 7 de gespa artificial, el talús perimetral i el camí d’accés a la zona esportiva des del parc, a més dels nous límits de la tanca. Aquesta obra estarà enllestida, si no hi ha retards, a finals de setembre. El terreny és de 5.345,85 metres quadrats.

Segona fase

La fase 2, amb una superfície de 5.340 metres quadrats, és l’anomenada “Amfiteatre i Cultura” i s’executarà entre la part de la biblioteca i el centre cívic i el carrer de Roig Ventura. Inclou un local cultural annex al centre cívic. Té un pressupost de licitació total d’1.095.725 euros. Això indica l’acta d’obertura de les propostes rebudes per al procediment, doncs aquesta fase ja està en vies d’adjudicació. Quatre companyies opten al concurs per dur a terme els treballs. El termini d’execució és de 12 mesos.

Operaris aquesta setmana a la zona / LLUÍS CLOTET

Tercera fase

És la fase de major envergadura, amb un terreny de 23.449 metres quadrats i un pressupost que ha estat actualitzat fa unes setmanes i se situa en 3.318.293 euros. L’obra s’ha tornat a licitar amb els nous preus (l’anterior pressupost fregava els 2,5 milions) després de les renúncies de les primeres aspirants. Aquests treballs, que hauran de tenir una durada de 15 mesos, completaran les plataformes del parc, construiran una bassa de reg, els paviments, la jardineria i els camins nord-sud i transformaran les pistes de petanca.

Un solar de 35.000 metres quadrats

Tot apunta que a la tardor s’inaugurarà ja la primera fase de les tres en què ha estat dividit aquest ambiciós projecte que intervé en un solar de 35.000 metres quadrats. És un descampat situat entre els equipaments de la rambla de Francesc Macià (biblioteca, centre cívic i casal de la gent gran) i l’avinguda de Béjar, de sud a nord; i entre l’avinguda del Vallès i el carrer de Provença, d’est a oest. Malgrat els retards, l’obra segueix un calendari raonable i és molt probable que la inauguració del complex total se celebri a finals de l’any 2025.

L’associació veïnal de Sant Pere Nord segueix de prop el desenvolupament dels treballs i el calendari d’actuacions. Una part de la superfície del solar, però, encara no té dibuix definitiu. Es tracta d’un terreny de 2.500 metres quadrats, a la cantonada del carrer de Provença amb l’avinguda de Béjar, que l’Ajuntament ha ofert a la Generalitat per construir-hi el nou CAP Terrassa Nord.

El nou gran parc de Terrassa ja té camp de futbol
To Top