La tercera edició del Festival de Flamenc de la ciutat escalfa motors. Se celebrarà del 24 al 28 d’octubre i, en aquest any, es recuperaran els valors locals. Ho ha apuntat aquest dijous Antonio Merino, president de la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT), que s’encarrega de la seva organització, amb l’Ajuntament de Terrassa.
El programa ja està servit. S’iniciarà el festival el dia 24 d’octubre, amb una xerrada il·lustrativa, “Arqueología de lo jondo”, amb Antonio Manuel de ponent i les actuacions de la cantaora Pilar Díaz i els músics Grelo i Rubén Lorente. Dos dies més tard, i davant del Mercat de la Ibndependència, serà el torn de Flamenc al carrer, amb Díaz i Grelo, acompanyats de la bailaora Vero Herráiz.
L’últim dia del festival serà el 28 d’octubre, quan tindrà lloc l’actuació estel·lar, amb David Palomar, acompanyada de la bailaora Rocío Merino, al Teatre Principal. Joan Salvador, regidor de Cultura Popular, en la presentació d’aquest esdeveniment, ha assenyalat que “el flamenc és el protagonista i el fil conductor del festival” i ha recordat que a la ciutat, aquest gènere atrau molta gent i va afegir que “és un art transversal i universal. És art en majúscules”.
A base d’esforç
Merino ha recordat que la creació d’aquest festival “es va aconseguir a base d’esforç” i ha volgut remarcar que “és de tots, de totes les entitats que formen la CEAT” i dels que hi vulguin participar. El president d’aquesta associació també ha remarcat que s’ha volgut recuperar el festival per a la ciutat, i per aquest motiu hi ha valors locals i l’acte final serà al Teatre Principal.
Aquesta aposta es vol mantenir i que les figures emergents del flamenc egarenc tinguin el seu protagonisme. Merino ha inicat que el flamenc és “sentiment, passió, cultura i, gairebé, una religió”.
Així mateix, ha elogiat amb la tasca de diverses persones amb relació a la celebració d’aquest esdeveniment, entre elles la regidora adjunta de Cultura Popular i Cicles Festius, Montse Alba, de qui ha dit que “és el 80%” del festival.