Comarca

Endesa respon sobre els talls de llum a Vacarisses

L’empresa lamenta les molèsties ocasionades el passat 18 de juliol

Fa uns dies, l’Ajuntament de Vacarisses va enviar una carta a la directora general d’Endesa Catalunya, Isabel Buesa, exigint una solució als reiterats talls de llum que pateix el municipi. L’empresa ha respost i lamenta les molèsties ocasionades el passat 18 de juliol, quan va haver-hi fins a 7 desconnexions en la línia de mitja tensió que dona subministrament a Vacarisses.

En aquest sentit, Endesa ha explicat que es va inspeccionar tota la línia. Com que no es va localitzar cap irregularitat, Endesa va fer una segona revisió dels equips de la subestació elèctrica.

A més, Buesa ha informat que “es va detectar una incidència a l’interruptor automàtic de capçalera de la línia”. Per aquest motiu, l’interruptor va quedar temporalment fora de servei per ser reparat. Segons la directora, “aquest tipus d’interrupcions, relacionades amb l’actuació del sistema de proteccions i que no es produeixen per sobretensions permanents, no provoquen danys als diferents aparells elèctrics”.

Ús fraudulent de la llum

L’Ajuntament de Vacarisses també ha rebut explicacions per part del responsable d’Endesa a la zona de Manresa. Ha explicat que per tal d’evitar talls en el subministrament a causa d’unes reparacions, es van instal·lar uns generadors que havien de proporcionar la potència necessària. El problema va arribar quan es va fer un ús fraudulent. Això va ocasionar un pic de consum i, en conseqüència, talls de llum.

Endesa respon sobre els talls de llum a Vacarisses
To Top