Unió institucional pionera a Espanya. MútuaTerrassa i el Meteocat estudiaran junts com afecta el clima en la salut de les persones.
La Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa i el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) signaran aquest dimecres, 26 de juliol, un conveni de col·laboració per estudiar l’impacte dels canvis en les condicions meteorològiques sobre la salut de les persones.
Mútua destaca que aquesta iniciativa es la primera d’aquestes característiques arreu del país “i una de les pioneres a nivell internacional“. L’objectiu és “extreure indicadors que permetin anticipar-se i incidir en la millora de la salut de les persones que presenten malalties cròniques prevalents”.
El marc del projecte el constitueix l’acord de col·laboració signat per la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Rovira i Virgili (URiV). Aquest conveni-marc establia les bases per desenvolupar projectes conjunts en l’àmbit de la recerca i la innovació biomèdica.
El resultat de la recerca entre Mútua i el Meteocat tindrà incidència a tres nivells: per una banda, el pacient podrà rebre una atenció personalitzada i adequada al moment de l’any, les condicions meteorològiques i la seva pròpia patologia; per altra, el prescriptor de salut disposarà d’informació en temps real en relació als pacients més vulnerables en funció de les condicions meteorològiques i la seva malaltia. I, per últim, el gestor de salut comptarà amb informació objectiva i en temps real “que permetrà dimensionar i gestionar els recursos de forma adient d’acord amb les circumstàncies meteorològiques“.
Signatura del conveni
El conveni se signarà aquest dimecres a la sala d’actes de l’Edifici Docent de MútuaTerrassa, al carrer de Sant Antoni 39. Per part de la Fundació Docència i Recerca el firmarà Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa. El Servei Meteorològic de Catalunya serà representat per la seva directora, Sarai Sarroca.
A l’acte també hi intervindran Josep Rull, director del Compromís Verd de MútuaTerrassa; David Dalmau, director de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa; Tomàs Pérez Porcuna, investigador de la mateixa fundació; Maria Vinaixa, investigadora del grup de recerca de metabolòmica de la Universitat Rovira i Virgili, i Xavier Álvarez del Castillo, director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya.