Terrassa

Vols anar a votar d’hora? Aquesta és la “sorpresa” que et pots trobar

La JEC recorda que cal nomenar qualsevol elector per a una mesa electoral si no hi ha suficients titulars o suplents

Un col·legi electoral de Terrassa durant les eleccions espanyoles del 2019

N’hi ha que són dels que van a votar a primera hora per treure’s la feina de sobre i passar el dia a la platja, a la piscina o a la guingueta amb unes olives i unes patates fent el vermut. Però compte, que els més matiners poden caure en una “sorpresa” si hi ha problemes amb els membres de les meses dels col·legis electorals.

La Junta Electoral Central (JEC) ha recordat que qualsevol elector podrà ser nomenat per a una mesa electoral si no es presenten suficients titulars o suplents. L’òrgan electoral ha recordat així un acord del 10 de febrer del 2021 pel qual les Juntes Electorals de Zona (JEZ) tenen entre les opcions per cobrir les vacants designar suplents d’altres meses electorals que ja s’hagin constituït, ja sigui en el mateix col·legi o en un de pròxim.

Per això, les JEZ han de comunicar als suplents que han de quedar-se al local electoral fins que ho indiqui la junta. Entre les opcions que tenen les JEZ també hi ha que es pugui designar lliurement les persones que han de constituir la mesa electoral i es pot, fins i tot, nomenar electors que es trobin presents al local, o dit d’altra manera, els primers que vagin a votar quan s’obri el col·legi electoral, a les nou del matí d’aquest diumenge.

Vols anar a votar d’hora? Aquesta és la “sorpresa” que et pots trobar
To Top