Terrassa

Detingut un simpatitzant de Vox per amenaçar un home amb una navalla a Terrassa

La víctima havia cridat “feixistes, fora!” al costat d’una carpa de Vox

Un policia municipal a la rambla d'Ègara / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La Policia Municipal ha detingut aquest dijous un simpatitzant de Vox que ha esgrimit una navalla per amenaçar-ne un altre a Terrassa. L’incident ha tingut lloc a la rambla d’Ègara poc després de les 11 hores. Segons testimonis, l’agressor ha intentat apunyalar la víctima. Aquesta ha estat expedientada per la Policia Municipal per una infracció, per “atemptar contra la dignitat de les persones”. La multa serà de 2.000 euros.

Un home ha passat a uns metres d’una carpa que Vox ha instal·lat a la rambla d’Ègara. Ha cridat “feixistes, fora!”.

Un altre home ha replicat el primer. Vox assegura que aquest segon individu no es trobava a la carpa, sinó a una terrassa de bar propera. L’agressor ha tret una navalla i ha sortit corrent darrere de la víctima.

Detingut

Diverses persones asseguren que el perseguidor ha llançat diversos cops amb l’arma blanca, sense arribar a clavar la navalla al perseguit. “Semblava que el volia matar”, ha dit una testimoni.

Una dotació de la Policia Municipal s’ha presentat ràpidament en la zona, ha identificat les parts, ha parlat amb testimonis i ha detingut el sospitós. El cos local ha confirmat la detenció i apunta que, en principi, l’arrestat serà investigat per un delicte d’amenaces amb arma blanca.

Alicia Tomás, dirigent de Vox i regidora, ha estat testimoni dels fets i afirma que no coneix el sospitós, i que aquest ni és afiliat al partit ni es trobava en la carpa electoral.

“Contra la dignitat de les persones”

A la denúncia, feta pública per Unitat contra el Feixisme i el Racisme de Terrassa (UCFR), el perseguit ha explicat que l’imputat es trobava més amunt de la caseta de Vox i ha entrar en escena dient-lo: “¿Tú qué vas diciendo?” i se li ha encarat, traient una navalla. Li ha fregat la part esquerra de la cadera amb l’arma blanca i l’ha intentat apunyalar fins a quatre vegades, però l’ha pogut esquivar. Aleshores, l’agredit ha vist una dotació policial i l’ha aturat.

La mateixa entitat ha informat després que la víctima ha estat denunciada per la Policia Municipal per realitzar “una pràctica individual que atempta contra la dignitat de les persones”, així com pràctiques discriminatòries “de contingut xenòfob, racista, sexista, homòfob o altres”. L’Ajuntament la confirmat aquest expedient sancionador, amb una quantia de 2.000 euros.

Detingut un simpatitzant de Vox per amenaçar un home amb una navalla a Terrassa
To Top