Terrassa

Mediterránea de Cátering gestionarà finalment el menjador escolar a Terrassa

El Tribunal de Contractes del Sector Públic de Catalunya no ha admès a tràmit el recurs de SEHRS

/ Nebridi Aróztegui

Ara sí. El serial de l’adjudicació del menjador escolar de Terrassa sembla haver acabat. L’Ajuntament de Terrassa i Mediterránea de Cátering han signat aquest dimecres l’adjudicació del contracte de concessió del servei a les escoles públiques d’educació infantil i primària i instituts escola de Terrassa.

Així, el procés de licitació arriba a la seva fi després que el Tribunal de Contractes del Sector Públic de Catalunya decidís, la setmana passada, no admetre a tràmit el recurs presentat per l’actual concessionària, SEHRS.

L’admissió del recurs hagués comportat paralitzar el procés de licitació i hagués obligat a prorrogar el contracte actual, expliquen des del consistori, que, entenent que l’empresa feia un ús abusiu de la normativa presentant un recurs per aconseguir continuar prestant el servei, va demanar al tribunal que no l’acceptés a tràmit.

La decisió del tribunal fa possible que Mediterránea de Cátering pugui assumir la gestió del servei des de l’inici del proper curs. Aquests dies, els Serveis d’Educació i l’empresa treballen en l’operativa del traspàs del servei perquè tot estigui a punt el 6 de setembre.

L’Ajuntament defensa que nou contracte, amb una durada de dos anys prorrogables a dos més, comportarà “diverses millores sobre les actuals condicions del servei, començant per una major exigència en la qualitat i diversitat alimentària: almenys el 20% de les matèries primeres han de ser aliments de producció ecològica i de proximitat”. Un altre aspecte rellevant del contracte és la gestió adequada del temps de lleure dels infants, en la línia de l’Educació 360 i en consonància amb el projecte educatiu de cada escola, ressalta el consistori. També es preveuen accions de formació del personal de monitoratge i cuina, incorporació d’estudiants en pràctiques d’FP dual i l’adopció de mesures per a la reducció de sorolls. Pel que fa a les beques de menjador, la nova adjudicatària n’ofereix 635, és a dir, 135 més que l’anterior.

“Els Serveis d’Educació monitoritzaran la prestació del servei i destinaran recursos per assegurar el compliment de totes les clàusules del contracte”, detalla l’Ajuntament.

El contracte especifica que la nova concessionària ha d’integrar totes les persones que treballaven per a SERHS als menjadors de Terrassa amb les mateixes condicions laborals.

Mediterránea de Cátering gestionarà finalment el menjador escolar a Terrassa
To Top