Terrassa

Donen a una entitat més de 100 bicis abandonades a Terrassa

L’Ajuntament ha lliurat els vehicles a una entitat, Biciclot

El tinent d'alcalde Xavier Cardona amb el cap de producció de Biciclot, Marcel Jobal, durant l'entrega

L’Ajuntament de Terrassa ha lliurat aquest dimecres a una entitat més de 100 bicicletes abandonades.

La donació, la vuitena d’aquest tipus, ha tingut lloc a la deixalleria de Can Casanoves. El destinatari ha estat Biciclot, una entitat sense ànim de lucre que promou l’ús d’aquest mitjà de transport sostenible.

Les bicis estaven dipositades en les deixalleries municipals de Can Casanoves o Can Barba i en el dipòsit de la Policia Municipal.

L’acte de lliurament ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, i del cap de producció de Biciclot, Marcel Jobal Comas.

Cardona ha indicat que aquesta és una manera de reutilitzar un material que està en desús, i que té la consideració de residu municipal, “per convertir-lo en un recurs”. L’any passat es van entregar 248 unitats en sis actes.

Més de 400

Amb la d’aquest dimecres, l’Ajuntament ha donat enguany unes 160, de les quals 60 es van cedir a Biciclot el gener. En total, el consistori terrassenc ha entregat, des del 2022, més de 400 bicicletes abandonades i altres components (sellons, cistelles, rodes…) a l’entitat.

Moment de la donació a Can Casanoves

Aquestes donacions són fruit del conveni de col·laboració signat el febrer de 2022 entre l’Ajuntament de Terrassa i Biciclot, “pel qual aquesta entitat es compromet a recollir les bicicletes abandonades; informar sobre el reaprofitament dels objectes cedits gratuïtament i participar en activitats que se celebrin a Terrassa i que estiguin vinculades al medi ambient i a la mobilitat sostenible”.

El conveni s’emmarca dins les línies estratègiques del Pla de Prevenció i Gestió de Residus Municipal, “per fomentar un canvi d’hàbits per tal d’impulsar la reutilització i generar menys deixalles”.

El consistori ja va subscriure altres acords semblants amb aquesta entitat i amb l’associació Recircula els anys 2013 i 2016.

Biciclot té la seu a Barcelona i promou la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Un dels seus programes consisteix en recollir bicicletes usades per reparar-les i posar-les de nou en circulació, fent donacions i retornant-les al mercat de segona mà.

To Top