Terrassa

Llum verda a la creació de l’Institut Escola Feixes de Terrassa

L’Institut Escola Feixes, situat al barri de Sant Pere Nord, neix de la fussió entre l’Escola Joan Marquès Casals i l’Institut Jaume Cabré, que anteriorment ja compartien recinte

El Govern ha aprovat aquest dimarts la creació administrativa de l’Institut Escola Feixes de Terrassa pel pròxim curs 2023-2024. L’Escola Joan Marquès Casals i l’Institut Jaume Cabré, que comparteixen recinte des de fa 5 anys, es fusionaran a partir del curs vinent per donar pas a un nou Institut Escola.

El centre, situat al barri de Sant Pere Nord, oferirà un mateix projecte educatiu, caracteritzat per la innovació. Els alumnes del Feixes tindran a la seva disposició tot el cicle obligatori i el batxillerat. Així mateix, podran entrar a l’escola als 3 anys i sortir amb el batxillerat acabat.

L’Escola Joan Marquès Casals celebrava el seu 50è aniversari l’any que ve. Per la seva banda, l’Institut Jaume Cabré va néixer en el curs 2018-2019. Al setembre, ambdós centres es fusionaran en un. L’Institut Escola Feixes serà dirigit per Maribel Tarrés, directora actual del Jaume Cabré.

La jornada de portes obertes del nou centre, celebrat al febrer, es va valorar exitosament amb l’assistència de més persones de les apuntades. Alumnat i professorat veuen amb bons ulls el repte que hauran d’afrontar amb l’inici del nou curs escolar.

El Rock’in és una de les iniciatives estrella del centre. Es tracta d’un projecte immersiu enfocat en els alumnes de secundària per desenvolupar la seva creativitat artística. D’aquesta manera, s’apropa la música i el rock a l’institut. El Rock’in ja fa dos anys que va arribar al Jaume Cabré, únic centre de Terrassa on s’imparteix.

Més centres educatius a Catalunya

El Govern també ha aprovat la creació administrativa d’altres centres educatius de Catalunya que es posaran en funcionament el curs vinent. Al Vallès Occidental, l’Escola de Badia i l’Escola Nova de Badia també iniciaran la seva activitat lectiva al setembre.

En total, el Govern ha donat llum verda a la creació de dues escoles, quatre instituts i cinc instituts escola, repartits pel territori català.

Llum verda a la creació de l’Institut Escola Feixes de Terrassa
To Top