Diners

DC Fine Chemicals es trasllada a Terrassa amb una inversió de 7 milions d’euros

L’empresa, subministradora de productes de química fina, ha adquirit un terreny de més de 7.000 metres quadrats al polígon de Can Farcan, on construirà una nova seu amb sales d’envasat, fabricació de solucions i R+D, laboratori de control de qualitat, oficines i un gran magatzem

Representants de l'empresa, administracions i entitats empresarials han enterrat un cofre amb diversos materials / Lluís Clotet

Una empresa del sector químic aterrarà ben aviat a Terrassa. DC Fine Chemicals, amb seu a Espanya i al Regne Unit i que es dedica a subministrar productes de química fina a més de 40 països, es traslladarà des de Cornellà de Llobregat a la nostra ciutat. La companyia, que treballa principalment per als sectors de ciències de la vida, diagnòstic, farmacèutic i solucions de procés, ha adquirit un terreny de més de 7.000 metres quadrats al polígon de Can Farcan. Allà hi construirà un nou edifici corporatiu que els permetrà un emmagatzematge total sense la necessitat de magatzems externs i una capacitat de paletització de fins a 3.000 palets, en comparació amb els 800 palets del seu antic magatzem.

Les noves instal·lacions, ubicades a l’avinguda del Vallès, en un espai ocupat antigament per una empresa tèxtil, acolliran un gran magatzem de 2.000 metres quadrats, zona de càrrega i descàrrega, oficines, vestuaris, 400 metres quadrats de sales d’envasat, 250 metres quadrats de laboratori de control de qualitat i 60 metres quadrats de fabricació de solucions i R+D en un edifici de 14,5 metres d’alçada.

Juli Orihuela, director de desenvolupament de negoci de l’empresa, ha explicat els detalls del projecte / Lluís Clotet

Tot i que els terrenys compten amb 5.500 metres quadrats edificables, en una primera fase l’edifici n’ocuparà 3.050. “La resta els deixarem per a un possible creixement futur”, ha explicat aquest dimarts Juli Orihuela, director de desenvolupament de negoci de DC Fine Chemicals, en l’acte de col·locació de la primera pedra.

L’espai comptarà amb un aparcament amb 46 places i entre dos i quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics. La companyia destaca que també presenta avanços significatius en termes de sostenibilitat i eficiència energètica. Així, les instal·lacions estaran equipades amb plaques fotovoltaiques capaces de generar 50 kW. El disseny de la seu també incorpora zones verdes.

Amb aquest nou edifici, l’empresa, que compta actualment amb una plantilla d’unes 40 persones i una facturació anual d’uns 12 milions d’euros, anticipa un creixement del 20% en la generació d’ocupació. La inauguració està prevista per a finals del 2024.

Connectar-se amb la ciutat i sentir-se egarencs

“Avui és un dia molt important en la història de DC Fine Chemicals. És un reflex del que estem construint per al futur”, ha indicat Lenny Loeb, director de la companyia.

“Avui és un dia molt anhelat per la nostra empresa. Després d’un llarg any esperant la llicència, avui és la culminació d’un somni que vam iniciar fa gairebé 16 anys en un petit despatx del Parc Científic de Barcelona”, ha destacat, per la seva banda, Josep Maria Cortés, director general de DC Fine Chemicals, que ha assegurat que volen connectar-se amb la ciutat, “sentir-nos egarencs” i establir acords de col·laboració amb entitats i centres formatius i “impulsar la recerca, el coneixement i la formació de forma que el valor creat pugui retornar a la comunitat millorant la vida de les persones”.

Cortés ha lamentat haver-se sentit “frustrats per la quantitat de temps necessària per completar tràmits administratius” i ha celebrat la creació d’una regidoria d’Indústria a Terrassa, unes paraules que l’alcalde, Jordi Ballart, ha respost assegurant que aquesta regidoria pretén que l’administració es visualitzi més propera al teixit empresarial de la ciutat i que hi hagi una interlocució política forta. “Sabem que l’administració és moltes vegades lenta, feixuga, hi ha molta burocràcia i una de la prioritats que ens hem marcat és posar-hi fi i que els tràmits administratius no siguin un fre a l’activitat econòmica”, ha afirmat Ballart, que ha exposat que el seu equip de govern s’ha compromès a aplicar l’expedient administratiu únic.

“Agraeixo que hàgiu escollit Terrassa. Penso que és una bona decisió que donarà els seus fruits els pròxims anys. Terrassa és i vol ser cada dia més motor industrial. A Terrassa no hi ha frontera entre indústria i ciutat, com tampoc entre la universitat i la ciutat ni entre el paisatge i l’entorn urbà. Ho entenem com un tot; com una ciutat industrial i científica integral. Aquest és un bon entorn per al vostre projecte. Terrassa pot oferir moltes més possibilitats de les que heu imaginat o projectat”, ha assegurat l’alcalde.

El terreny on l’empresa ubicarà la seva nova seu / Lluís Clotet

A l’acte de col·locació de la primera pedra també hi han participat el president de la patronal Cecot, Xavier Panés; el vicepresident segon de la Cambra de Comerç de Terrassa, Nacho Navarro; el president de la Federació Empresarial Catalana del Sector Químic (fedeQuim), Joan Roget; i el director general d’Indústria, Oriol Alcoba. Tots ells han mostrat la seva satisfacció i agraïment per l’aposta de DC Fine Chemicals per Terrassa i el Vallès Occidental, que han descrit com una zona amb un gran potencial industrial, alhora que han cridat a aprofitar les oportunitats de l’onada de reindustrialització que vivim avui.

Amb seu a Cornellà de Llobregat des de fa vuit anys, DC Fine Chemicals ha crescut de manera intensa i sostinguda des de la seva creació el 2007. La necessitat d’augmentar la capacitat d’emmagatzematge, l’expansió dels seus laboratoris i l’augment constant del nombre de col·laboradors, ha impulsat a la corporació de química fina a prendre la decisió estratègica de canviar d’ubicació i traslladar-se a la nostra ciutat per tenir un centre operatiu més gran. “Les noves instal·lacions de l’empresa constitueixen l’espai perfecte per a fomentar el desenvolupament de nous projectes i accelerar l’expansió de la companyia”, expliquen.

L’empresa compta amb un catàleg divers que inclou més de 3.000 referències d’àcids biliars, àcids nucleics, aminoàcids, antimicrobians, principis actius farmacèutics (APIs), carbohidrats, colorants i indicadors, enzims, excipients, reactius analítics i tampons biològics.

To Top