Diners

El parc del Guinardó, protegit davant d’esllavissades per una empresa de Terrassa

La firma de Terrassa Witeklab s’alia amb Talio, de Gavà. per monitorar part del parc

El parc del Guinardó de Barcelona quedarà protegit davant del lliscament o esllavissada de pedres gràcies a una solució d’una empresa terrassenca. Witeklab, que dissenya i proporciona solucions tecnològiques en els camps de les telecomunicacions, l’electrònica i els sistemes informàtics integrats per a la construcció i el manteniment d’infraestructures, ha iniciat una prova pilot amb el seu sistema Rockchip per monitorar part del parc.

La companyia egarenca s’ha associat amb Talio, firma amb seu a Gavà especialitzada en l’estabilització de talussos, la restauració mediambiental i l’obra civil associada a aquest tipus d’obres, per obrir un camí cap a la digitalització dels sistemes d’estabilització i protecció de talussos per convertir-los en elements intel·ligents de manera que passin de ser purs elements de protecció, a ser vigilants, i puguin preveure i alertar de petits moviments, caigudes de pedres o desplaçaments.

En el marc d’aquesta col·laboració, Witeklab ha iniciat una prova pilot per monitorar parcialment el parc del Guinardó mitjançant Rockchip, un sistema autònom de telemetria que detecta canvis en els sistemes de protecció de talussos i proporciona dades de forma automatitzada sobre l’estat de l’element monitorat, la seva integritat i l’evolució de les tensions a les quals està sotmès.

A diferència d’altres sistemes d’inspecció a distància, Rockchip usa sensors autònoms i un sistema de connectivitat mixta, per registrar paràmetres en camp, transmetre’ls al servidor en el núvol i presentar les dades en temps real mitjançant una plataforma web.

D’aquesta manera, part del parc quedarà protegit del lliscament o esllavissada de pedres gràcies a uns sistemes passius de projecció i ancoratge a les roques i en cas de moviments bruscos o de ruptura dels ancoratges, un sistema d’alarmes enviarà una notificació per fer una intervenció el més ràpid possible.

Telecomunicacions i sensòrica al servei de les grans infraestructures

To Top