Matadepera

Pere Vinyals: “Ara es té més consciència de la cura dels animals”

Parlem amb Pere Vinyals sobre els serveis, tendències del sector caní i com han evolucionat els hàbits i costums dels amos d’animals

Pere Vinyals, propietari de Teca Can Matadepera

Teca Can és una empresa de serveis pels animals ubicada al poble de Matadepera. Pere Vinyals i Xell Riubrugent decideixen engegar aquest negoci per la seva estima als animals i el seu benestar. Teca Can neix l’any 1996 oferint els seus serveis des de casa, i avui dia i amb més de 26 anys d’experiència en el sector, Teca Can compta amb dues botigues, una ubicada al poble de Matadepera i l’altre al Garden Argemí de la carretera de Terrassa.

Parlem amb Pere Vinyals sobre els serveis, tendències del sector caní i com han evolucionat els hàbits i costums dels amos d’animals.

Quina és la vostra trajectòria en el sector? La Xell va estar molts anys treballant a un centre veterinari i jo vinc de les curses de competició de gossos de trineu. Nosaltres vam començar sense botiga, fent trucades telefòniques i emmagatzemant pinso a una habitació dins de casa nostra. Al cap de poc temps vam agafar un petit magatzem, tot i que continuàvem fent la feina des de casa, trucant i buscant als clients i també portant l’alimentació a les cases. La nostra essència des d’un inici era el servei a domicili perquè nosaltres som una empresa de serveis. Quan vam tenir més feina, vam traslladar-nos a la botiga, continuant amb el treball telefònic però afegint el servei de perruqueria, com un servei més.

Quins serveis oferiu? El nostre fort és l’alimentació a domicili, el portem a casa el client. També comptem amb el servei de perruqueria i el servei de cangurs i veterinària a domicili a Matadepera. Quan la gent marxa de vacances i deixa el gos a casa, nosaltres anem a passejar-lo i a posar-li menjar. Tenim assessorament sobre l’alimentació i nutrició dels gossos, cursos de cadells perquè la gent aprengui que ha de fer amb aquests animals i sobretot, a Teca Can assessorem sobre la tinença responsable de gossos i de gats, des de la prèvia a l’adquisició del gos fins a quin tipus de raça i perfil convé adquirir a cada persona. També informem sobre les responsabilitats i compromisos que comporta tenir un gos. Al Garden obrim els diumenges, per tant, els nostres clients compten amb els nostres serveis els set dies de la setmana.

Quina és la relació que teniu amb els vostres clients? Els nostres clients estan molt assessorats per nosaltres. Totes les necessitats dels seus gossos estan cobertes, perquè el que nosaltres volem és descarregar el propietari de les obligacions més feixugues.

Quines tendències hi ha actualment en el sector caní? En l’alimentació ja es tendeix molt cap al producte natural, la gent vol saber on està fet i quina és la procedència dels seus nutrients. En l’actualitat, la gent busca que l’alimentació del gos s’assembli més al que un faria per un mateix. A la perruqueria també hi ha tendències, des de buscar productes amb els mínims químics possibles i pensant sempre en l’animal. La tendència és cada vegada més a fer talls i ja no només rentar. Cada vegada hi ha més gos petit que requereixen talls especialitzats fets per professionals.

Abans les condicions dels animals no eren les mateixes. En l’actualitat, els animals domèstics viuen millor i són un més de la família. Heu notat un canvi en els hàbits i costums dels amos d’animals? Hi ha hagut un canvi dràstic en els últims anys i evidentment cap a millor. Encara ens queda moltíssim recorregut, però per sort cada vegada la gent té més consciència de la seva cura. Estem a nivells respecte a Europa molt llunyans, però per sort hem passat de tenir gossos que no sortien, que tenien alimentacions deficients i un tracte del client incorrecte, al fet que estiguin més ben tractats. Però crec que s’ha de fer un pas més, entendre què és un animal, quines són les seves necessitats i com comuniquen.

Ha crescut la demanda de serveis pels animals? Sí, però més que créixer en quantitat, s’han potenciat serveis que ja existien. S’han millorat i professionalitzat, com per exemple el servei de perruqueria. També els serveis d’ensinistrament, d’educació o inclús el servei de cuidadors de gossos, que han experimentat un creixement important. 

Per què és important portar a les mascotes a Teca Can? Nosaltres destaquem el tracte que rebran sempre, tant el propietari com la mascota, que és la més rellevant. El client sempre ens podrà deixar el seu animal amb total confiança, perquè mantenim uns protocols de seguretat i benestar molt cuidats. Tenim una experiència de vint-i-sis anys en el sector i també comptem amb unes perruqueres que tenen molta experiència i bon tracte amb els animals. Per a nosaltres el més important i la raó de ser de Teca Can és el benestar de les mascotes.

To Top