Terrassa

Què guanya Terrassa amb el pacte de la Diputació?

L’acord inclou el compromís de reurbanitzar aquest mandat el tram urbà de la carretera de Martorell

El tram urbà de la C243, entre la rotonda del Doré i la cruïlla amb l'avinguda d'Àngel Sallent / Nebridi Aróztegui

Tot per Terrassa ha signat amb el PSC un pacte que garanteix el govern de la Diputació de Barcelona i la presidència per a la socialista Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi. L’aliança incorpora un acord per a la governabilitat que ha de garantir l’estabilitat de l’executiu del PSC i Comuns durant el mandat i que contempla el següent paquet de mesures i inversions a la ciutat:

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i nova presidenta de la Diputació de Barcelona, signant aquest matí l’acord de governabilitat amb el líder de Tot per Terrassa, Jordi Ballart, a la Casa Alegre.

Reurbanització de la carretera de Martorell. L’acord inclou l’execució de la transformació del tram urbà de la C-243, entre la rotonda del Doré i la cruïlla amb l’avinguda d’Àngel Sallent. L’Ajuntament proposa aplicar criteris de pacificació del trànsit i que la via passi de dos carrils per sentit de la marxa a un carril per sentit, més un flexible, ampliar voreres i incorporar un carril bici. El pacte inclou el finançament de l’obra per part de la titular, la Diputació, i l’execució del projecte “al llarg del mandat 2023-2027”.

Semàfor a la cruïlla de Can Palet de vista Alegre. Tot per Terrassa demana a la Diputació que acceleri la instal·lació d’un semàfor  i un pas de vianants  a la C-243, a l’altura del sector de Can Palet de Vista Alegre, per facilitar l’accessibilitat i la seguretat en aquest tram.

Nova rotonda davant l’ATHC. El tram de la BV-1248 situat entre la cruïlla de Matadepera i el municipi de Sabadell és un dels més transitats per persones que accedeixen al club Atlètic Terrassa  i a l’Escola Gresol. En aquest cas, l’acord incorpora la construcció d’una rotonda a l’entrada de l’Atlètic Club, el punt on es produeixen les majors retencions

Carril bici fins al Parc Audiovisual. En aquest cas es tracta d’una “actuació preferent” i consisteix a donar continuïtat al carril bici de la carretera de Matadepera. Proposa ampliar el seu traçat, des de la rotonda de la carretera de Talamanca fins a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya.

Millora de les franges de prevenció d’incendis. El pacte incorpora l’obertura de noves franges de prevenció i el manteniment de les existents.

Els accessos als polígons. L’Ajuntament de Terrassa va presentar als agents econòmics el  Pla  Director de Polígons d’Activitat Econòmica i ara demana a la Diputació que doni suport econòmic en actuacions de millora com els accessos als entorns poligonals,  de l’asfalt, enllumenat i la senyalització, la incorporació de mesures de millora de l’eficiència energètica, de la digitalització i de la connectivitat.

Suport a les campanyes  del comerç. Tot per Terrassa demana “suport concret i específic” a les campanyes de Nadal, rebaixes d’estiu i d’hivern i a l’inici del curs escolar.

Ampliar  la projecció de l’Institut del Teatre. La Diputació s’ha compromès a finançar la nova seu de l’Institut del Teatre al sector de l’AEG, un projecte ambiciós en què la institució provincial i l’Ajuntament hi treballen conjuntament en el marc d’una comissió de seguiment conjunta. Ara, Tot per Terrassa proposa incorporar “nous vectors de treball a l’Institut del Teatre com la digitalització, el vector patrimonial, l’eficiència energètica, noves activitats formatives i tasca museística”. La formació suggereix ampliar el projecte i convertir l’equipament en un referent formatiu i de la indústria audiovisual, de la que Terrassa és capdavantera amb el parc Audiovisual.

Suport econòmic a la creació de les biblioteques BD5 i BD7.

Cofinançament del Museu del Hockey. L’acord preveu que la Diputació hi participi com a col·laboradora i en el finançament del projecte, que s’ha de desenvolupar a la Casa de l’Esport.

Altres suports econòmics. Als projectes de nova seu de Prodis i AVAN. També a la celebració del Vegan Fest Catalunya, que mobilitza més de 30.000 persones cada any al parc de Vallapradís i que aquest estiu celebra la seva quarta edició a Terrassa.

Què guanya Terrassa amb el pacte de la Diputació?
To Top